Nitriansku synagógu zaplnia tóny vážnej hudby. Blíži sa 50. ročník Nitrianskej hudobnej jari


Foto: Nitriansku synagógu zaplnia tóny vážnej hudby. Blíži sa 50. ročník Nitrianskej hudobnej jari Foto: Nitrianska synagóga/Nitrak.sk

Jubilejný 50. ročník Nitrianskej hudobnej jari sa nezadržateľne blíži. Priestory nitrianskej Synagógy zaplnia mladé talenty, profesionálne telesá a ich poslucháči. 

 Podujatie otvorí vo štvrtok 7. marca 2024 Nitriansky komorný orchester ZOE. Poslucháči si na tomto koncerte v podaní aktívnych profesionálnych hudobníkov žijúcich v Nitre môžu vypočuť známe diela od  Johanna Sebastiana Bacha a Antonína Dvořáka.

V nedeľu 10. marca zaznejú v programe Piesne srdca arménske, ukrajinské a židovské ľudové piesne. Predvedú ich rodáčka z arménskeho Jerevanu žijúca na Slovensku Karin Sarkisjan a multižánrový huslista Ľubo Šamo. 

Milovníci klasiky si môžu vo štvrtok 14. marca vypočuť organový recitál Mareka Štrbáka. Vyhľadávaný koncertný organista odohrá skladby od Bacha, Francka a Duprého. 


Záverečný koncert 17. marca bude venovaný spojeniu spevu, flauty a gitary. Českí hudobníci zo zoskupenia Trio Bel Canto predvedú melódie českých skladateľov. 

Už tradične je súčasťou Nitrianskej hudobnej jari aj koncert Základnej umeleckej školy Jozefa Rosinského v Nitre. Pri príležitosti 95. výročia založenia školy je od 18. do 21. marca pripravený festival interpretov zo základných umeleckých škôl s medzinárodnou účasťou.

Na všetky koncerty platí jednotné vstupné 4 eurá. Predaj vstupeniek je možný v Turistickom centre Nitra alebo na mieste pred koncertom. Všetky informácie nájdete na stránke podujatia



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu