FOTO: Mesto Šaľa čaká rušný rok – vyrásť majú dve obchodné centrá a kruhový objazd


FOTO: Mesto Šaľa čaká rušný rok – vyrásť majú dve obchodné centrá a kruhový objazd
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/ Dobré ráno Šaľa

Obyvatelia Šale sa môžu v priebehu roka 2024 tešiť na niekoľko veľkých noviniek. V meste majú totiž za krátku dobu pribudnúť hneď dva obchodné domy a novučičký kruhový objazd. Informovala o tom vedenie mesta na oficiálnom webe

Prvé plánované nákupné centrum by malo vyrásť na križovatke Kráľovskej ulice a Ulice SNP, kde sa už začala výstavba. „Nebojte sa, obmedzenia nebudú trvať dlho, už v lete by malo byť všetko hotové,“ prízvukovalo vedenie mesta. 

Druhé nákupné centrum bude vybudované na mieste bývalej reštaurácie Corgoň v Šali – Veči. Po dokončení tu pribudnú nové obchody, reštaurácie, kaviarne a vedenie mesta avizovalo aj nejaké „prekvapenie“.

Kľúčovou križovatkou v tejto lokalite prechádza obrovská časť dopravy v meste a je dlhodobo preťažená. V rámci novej výstavby tu preto bude vybudovaný aj nový kruhový objazd, ktorý by mal zlepšiť dopravnú situáciu v meste. Podľa primátora Jozefa Belického by práce, a tým pádom aj obmedzenia, nemali trvať dlhšie než 3 mesiace, pričom odštartovať by mali v máji. 


Primátor zdôraznil, že pri príprave projektovej dokumentácie bol braný ohľad na dôležité prvky v tejto oblasti. Preto ostane zachovaná veža, ktorá je poslednou existujúcou časťou bývalého mlyna, a na svojom mieste bude ponechaný aj vzrastlý strom. 

Aké značky majú v nových obchodných priestoroch sídliť, zatiaľ nie je známe. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu