Záhadný vodič štyri roky nepreparkoval v nitrianskej Klokočine auto. Mesto mu posiela odkaz


Foto: Záhadný vodič štyri roky nepreparkoval v nitrianskej Klokočine auto. Mesto mu posiela odkaz Foto: Facebook/Anna Rusticano

Mestá zvyknú čeliť situáciám, kedy vodiči parkujú na bezplatných parkoviskách na sídliskách aj napriek tomu, že tam nebývajú. Niektoré automobily na nich stoja pokojne niekoľko rokov, dokým sa z nich nestane vrak. Vyriešiť by to mohla regulácia parkovania, ktorá sa v rámci Európy dlhodobo rieši. Na podobný prípad upozornila používateľka facebookovej skupiny Klokočina - problémy obyvateľov.

Zelený osobný automobil značky Daewoo stojí na rovnakom parkovacom mieste pred základnou školou v časti Na Hôrke bez pohnutia už štyri roky. Zároveň má mať toľko rokov neplatnú technickú a emisnú kontrolu.

Pod príspevkom sa spustila vlna komentárov. Jedna z komentujúcich radí, aby sa auto nahlásilo na Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky. Ďalší používateľ priložil snímku obrazovky z aplikácie Hľadá sa auto, krádeže automobilov (HAKA), z ktorej vyplýva, že aj napriek podozreniam nejde o kradnuté vozidlo.


Okolo záhadného auta začalo vznikať viacero špekulácií. Podľa niektorých diskutujúcich majiteľ môže byť po smrti či dokonca vo väzení. Jeden z komentárov dokonca tvrdí, že auto na danom mieste stojí viac ako päť rokov. Odtiahnuté malo byť v roku 2021, avšak k samotnej akcii nedošlo.

Zdroj: Facebook/Juraj Bobek

Pre tentokrát mesto Nitra zakročilo a za zadný stierač auta strčilo odkaz so žiadosťou o odstránenie vozidla do 3. marca. V prípade, že majiteľ bude nariadenie ignorovať, automobil z parkoviska odstráni Stredisko mestských služieb.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu