FOTO: Starý park v Nitre je už otvorený. Do niektorých častí vás ale ešte nepustia, pozrite si mapu


FOTO: Starý park v Nitre je už otvorený. Do niektorých častí vás ale ešte nepustia, pozrite si mapu
Galéria: 5 fotiek
Foto: Mesto Nitra

Starý park v Nitre za uplynulý rok prešiel najväčšou obnovou vo svojej 150-ročnej histórii a konečne je otvorený, hoci zatiaľ nie celý. 

Práce sa v parku skončili ešte v novembri 2023, potom nasledoval proces kolaudácie a čakalo sa len na jej ukončenie. Počas posledného februárového týždňa začalo mesto postupne preskupovať oplotenie a verejnosti už sprístupnilo väčšiu časť parku. 

Za plotom až do leta

Niektoré plochy však ešte ostanú za plotom. Mesto totiž tvrdí, že park musia otvárať na etapy, pretože niektoré časti areálu ešte nie sú vhodné na príchod návštevníkov

Zatvorený tak ostane priestor pri grilpointoch, ihriská v areáli bývalej zvieracej obory a miesto, kde pribudnú verejné toalety.


V týchto miestach je nasadená mladá tráva a odborníci, ktorí mali na starosť záhradkárske práce, mestu odporučili, aby tieto časti ponechalo uzavreté až do obdobia, keď sa nová výsadba uchytí a zakvitne. „Musí prebehnúť najmenej jedna kosba, aby sme v okolí ihrísk nemali udupané blato namiesto ukážkového zeleného trávnika,“ vysvetlila radnica.


Toalety len na futbalovom štadióne

Vo vynovenom Starom parku zatiaľ chýbajú aj verejné toalety. Tie neboli súčasťou projektu a mesto na ne muselo vyhlásiť verejné obstarávanie. 

Návštevníci parku zatiaľ môžu chodiť na záchody, ktoré sú súčasťou futbalového štadióna. „Vstup je pri vchode do areálu futbalového štadióna a návštevníkov sem navedie značenie,“ upokojil magistrát ľudí, ktorí by sa mohli obávať toho, že na toalety netrafia.

Toalety sprístupnia od piatku 1. marca a v prevádzke budú každý deň od 9:00 hod. do 21:00 hod. Jedinou výnimkou je doba, kedy sa na štadióne hrajú zápasy. Vtedy budú toalety pre návštevníkov parku zatvorené.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu