Policajný zásah v Jelenci pri Nitre sa týkal vydierania kvôli intímnym fotografiám


Foto: Policajný zásah v Jelenci pri Nitre sa týkal vydierania kvôli intímnym fotografiám Foto: Facebook/Polícia SR – Bratislavský kraj

Polícia Slovenskej republiky informovala o odhalení a zadržaní členov organizovanej zločineckej skupiny, ktorí pomocou podvodu a vydierania vymáhali peniaze od svojich obetí. Tie hľadali na internetovom fóre pre dospelých. 

Podvodníci sa na zoznamke vydávali za dospelé ženy a pod falošným profilom viedli s poškodenými rozhovory so sexuálnym obsahom. Od mužov sa snažili vymámiť intímne fotografie. Keď sa im to podarilo, zasielateľa telefonicky kontaktoval muž vydávajúci sa za otca maloletej dcéry. Ten mužom tvrdil, že komunikovali s dieťaťom a žiadali ich zaplatiť rôzne sumy peňazí, pod hrozbou udania na polícii. 

Polícia vykonala množstvo procesných a operatívnych úkonov, ktorých výsledkom bolo zadržanie a obvinenie celkovo štyroch podozrivých. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková potvrdila pre spravodajský portál dnes24.sk, že prípad súvisi s policajnou akciou, ktorá prebehla v utorok 27. februára 2024 v obci Jelenec. „Všetky osoby boli zadržané v obci Jelenec,“ povedala hovorkyňa. 

Vyšetrovateľ vzniesol voči všetkým zadržaným osobám obvinenie pre pokračovací zločin vydierania v súbehu s prečinom podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva a formou účastníctva. Za tieto skutky im hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu