Vodiči pozor, na R1 pri Nitre vás čakajú obmedzenia. Vozovka získa nový koberec


Foto: Vodiči pozor, na R1 pri Nitre vás čakajú obmedzenia. Vozovka získa nový koberec Foto: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Na rýchlostnej ceste R1 pred Nitrou, medzi obcami Báb a Veľké Zálužie, sa v marci začne kompletná rekonštrukcia vozovky. Vodiči sa tak musia pripraviť na dočasné dopravné obmedzenia.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) informovala, že investuje do modernizácie a kompletnej rekonštrukcie asfaltového povrchu vozovky 495-tisíc eur. 

„Počas niekoľkodňových prác vymeníme obrusnú vrstvu, odfrézujeme a položíme nový koberec v hrúbke 50 mm,“ vysvetlil odbor marketingu a komunikácie NDS.

Práce na približne trojkilometrovom úseku prebehnú v troch etapách, a to od 2. do 17. marca 2024. „Práce sú nastavené tak, aby doprava bola vedená vždy vo voľnom jazdnom pruhu,“ dodali diaľničiari. 


Prvá etapa sa začne už v sobotu 2. marca o 7:00 hod. a potrvá do utorka 5. marca do 18:00 hod. Počas prvej etapy opravia vozovku pravého jazdného pásu (vnútorný jazdný pruh) v smere z Bratislavy do Nitry.


Druhá etapa je naplánovaná od stredy 6. marca do soboty 9. marca. V týchto dňoch sa opraví ľavý jazdný pás (vnútorný jazdný pruh) v smere do Bratislavy.

Nakoniec, v rámci tretej etapy od pondelka 11. marca do nedele 17. marca, prejde opravou vozovka ľavého jazdného pásu (vonkajší jazdný pruh) v smere do Bratislavy.

Diaľničiari zároveň apelujú na všetkých motoristov, aby boli v danom úseku obozretní a ohľaduplní, pretože v teréne budú pracovníci NDS.

Dôležité je, aby vodiči dodržiavali dopravné značenia a rešpektovali rýchlostné limity. „Práve nepozornosť a nedodržiavanie zníženej rýchlosti sú najčastejšími príčinami neraz vážnych nehôd,“ zdôraznila diaľničná spoločnosť. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu