FOTO: V Nitre pribudlo za rok 2023 rekordné množstvo nových detských ihrísk


FOTO: V Nitre pribudlo za rok 2023 rekordné množstvo nových detských ihrísk
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Nitra

Mesto Nitra preinvestovalo na rôznych projektoch v roku 2023 rekordnú sumu 28 484 270,61 eur. Gro tejto sumy tvorila revitalizácia Starého parku za vyše 5 miliónov eur či rekonštrukcie niektorých kľúčových komunikácií v meste. Okrem toho sa však poradilo kompletne obnoviť aj sedem detských ihrísk v meste. 

Vedenie mesta sa podľa vlastných slov údržbe detských ihrísk venuje priebežne každý rok, aby spĺňali bezpečnostné kritéria, a zároveň boli moderné a inkluzívne. Prehľad projektov dokončených v minulom roku zahŕňa tieto lokality:

  1. Nové ihrisko na Bajkalskej ulici na Chrenovej: 54 a pol tisíc eur. Prebehla tu generačná výmena prvkov, ktorá priniesla novú drevenú multifunkčnú zostavu Cvrček. Na ihrisku sú aj nové kladiny, lezecká zostava a hojdačky.
  2. Hlboká ulica na Čermáni: 45 a pol tisíc eur. Pôvodné ihrisko na Hlbokej 89 nahradilo nové. Nájdete tu drevenú multifunkčnú zostavu s dvoma vežami na šmýkanie, kladinu, lezeckú zostavu, pružinovú hojdačku, preklápaciu hojdačku, lavičky a odpadkové koše.
  3. Ihrisko v veľkom vnútrobloku na Dlhej ulici na Chrenovej: 67-tisíc eur. V lokalite sa vymenili pôvodné kovové prvky za drevené s dopadovou plochou z gumy. Deti tu nájdu aj didaktickú inkluzívnu tabuľu
  4. Medzi ulicami Janka Kráľa a Štúrovou na Párovciach: 61-tisíc eur. Deti tu po rekonštrukcii nájdu úplne nové herné prvky, pribudla aj herná zostava so šmýkačkami a sieťovou preliezkou, multifunkčná zostava na lezenie, točidlo a inkluzívny prvok na točenie. Opravila sa aj staršia hojdačka a rodičov potešia nové lavičky.
  5. Tokajská ulica na Dieloch: 41-tisíc eur. Deti sa tu môžu zabaviť aj vďaka týmto herným prvkom: 20 metrov dlhá lanová dráha pre deti od 3 do 15 rokov, ručkovacia a šplhacia dráha, preliezka draka so šmýkačkou, nové hojdačky, prevažovacia hojdačka s pneumatikami. Na ihrisku bola osadená aj nová drevená lavička.
  6. Detské ihrisko na Novomestského ulici, Klokočina: 79-tisíc eur. Deti tu čaká šmýkačka v tvare draka, pružinové hojdačky, točidlo, inkluzívny kolotoč, telefóny a pieskovisko zatienené plachtou. Okrem bežných hojdačiek tu pribudla aj jedna špeciálna, ktorá je určená na hojdanie rodičov spolu s deťmi.
  7. Ihrisko Kvetinka na Hollého ulici: 73-tisíc eur. Nové ihrisko je určené pre najmenšie detičky. Pred prerábkou tu ako posledný funkčný prvok ostala jedna hojdačka. Návštevníci tu po novom nájdu pieskovisko so stolíkom na hranie, šmýkačku, trampolínu,inkluzívny kolotoč a dva piknikové stoly.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu