Vodič Hondy jazdil po Nitre s takmer dvoma promile, namerali ho policajti a putoval rovno do cely


Foto: Vodič Hondy jazdil po Nitre s takmer dvoma promile, namerali ho policajti a putoval rovno do cely Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Dopravní policajti merali v stredu 28. februára maximálnu povolenú rýchlosť pred križovatkou Novozámocká – Cabajská v Nitre. Daným úsekom prechádzal aj vodič vozidla Honda CR-V, ktorého policajti namerali a zistili, že prekročil rýchlosť o 22 km/h. 

Auto preto zastavili a vodiča vyzvali, aby im predložil všetky potrebné doklady. Tie mal v poriadku, dali mu však ešte „fúkať“.

„42-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu, kde mu bolo nameraných 0,93 mg/l, čo predstavuje 1,94 promile. Po zistených skutočnostiach bola vodičovi zakázaná ďalšia jazda a bola mu obmedzená osobná sloboda,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. 


Vodič tak mohol porozmýšľať nad svojím nerozvážnym konaním v policajnej cele, a to až dokým nevytriezvel. Policajti následne s mužom spísali správu o výsledku objasňovania priestupku.

„Poverený príslušník PZ vzniesol v danej veci obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala polícia a ostatným vodičom pripomenula, aby jazdili zodpovedne. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu