FOTO: Vodiči v Nitre si mohli vyskúšať, aké je to prevrátiť sa s autom. Nabudúce sa už nezabudnú pripútať


FOTO: Vodiči v Nitre si mohli vyskúšať, aké je to prevrátiť sa s autom. Nabudúce sa už nezabudnú pripútať
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Bezpečnostné pásy v aute vám môžu zachrániť život, no mnohí ľudia si ich aj napriek tomu nezapínajú. Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre preto vodičom pomocou simulátora prevrátenia ukázali, aké to je pri nehode a prečo je dôležité používať pásy. 

Dopravno-preventívna akcia zameraná na zdôraznenie významu používania bezpečnostných pásov vo vozidle sa uskutočnila v utorok 5. marca na Novozámockej ulici v Nitre. 

„Je potrebné si uvedomiť, že bezpečnostné pásy vo vozidle chránia životy vodičov a ostatných osôb vo vozidle, ale zároveň môžu v prípade nehody výrazne eliminovať závažnosť zranení, ako aj stabilizovať pohyb osôb vo vozidle,“ pripomenula polícia na sociálnej sieti. 


Vodiči si tak mohli pomocou simulátora vyskúšať reálnu situáciu a zistiť, čo sa deje v prípade prevrátenia aute v jeho interiéri, keď majú zapnuté bezpečnostné pásy. Taktiež si mohli vyskúšať a nacvičiť postup, ako sa bezpečne dostať von z havarovaného auta. Všetci sa následne zhodli, že používanie pásov počas jazdy má svoj význam a opodstatnenie.

Polícia ešte pripomenula, že bezpečnostné pásy zohrávajú dôležitú úlohu nielen pri haváriách, ale aj pri náhlom brzdení či prevrátení auta v dôsledku šmyku. Používanie pásov za jazdy je povinné. Podľa aktuálneho sadzobníka pokút vám za nepoužitie bezpečnostného pásu hrozí pokuta vo výške 50 eur. 






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu