Vyblednuté parkovacie čiary na Klokočine spôsobujú problémy. Treba počkať do leta, odkazujú poslanci


Foto: Vyblednuté parkovacie čiary na Klokočine spôsobujú problémy. Treba počkať do leta, odkazujú poslanci Foto: maps.google.com

Na sociálnej sieti nedávno jeden z obyvateľov Klokočiny upozornil na to, že na Viničkách chýbajú riadne vyznačené parkovacie čiary. Postupom času totiž na niektorých miestach takmer úplne vybledli. Ľudia tam potom parkujú hocijako a prekážajú tak ostatným vodičom. 

Podľa jeho slov sa im to nahnevaní obyvatelia a ďalší šoféri oplácajú tým, že im zdvíhajú stierače a sklápajú spätné zrkadlá. Pod príspevkom sa následne strhla búrlivá diskusia a mnohí sa sťažovali, že tam často parkujú aj ľudia z iných ulíc, napríklad z Tokajskej či Rýnskej, a obyvateľom tak zaberajú parkovacie miesta. 


Podľa mestského poslanca Pavla Obertáša sa však už problém s parkovacími čiarami rieši a pred letom by mohli byť hotové.

 „Na nakúp nového stroja na striekanie vodorovného dopravného značenia je vyčlenených 12-tisíc eur od mája 2023, dodávka na prenos stroja bola zakúpená vo februári 2024. Stroj na striekanie sa má súťažiť a vedenie mesta si musí dať dokopy náklady na personálne zabezpečenie,“ objasnil Obertáš. 

Ako doplnil poslanec Andrej Sitkey, pre obnovu značenia robia maximum. „Minulý rok bola v rozpočte osobitná položka na obnovu parkovacích miest, firma však nestíhala realizovať požiadavky. Podobne to bolo aj s plošným značením, ako sú priechody pre chodcov, stopčiary a šípky. Okrem toho do plánu kontrol hlavnej kontrolórky sme zaradili kontrolu realizácie dopravného značenia,“ vysvetlil. 


Obaja poslanci dúfajú, že v júni sa obyvatelia sídliska konečne dočkajú. Mesto by malo striekať parkovacie čiary vlastnými zamestnancami a flexibilne.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu