Nitrianska taxislužba parkuje svoje vozidlá priamo pod značkou zákaz zastavenia


Foto: Nitrianska taxislužba parkuje svoje vozidlá priamo pod značkou zákaz zastavenia Foto: Facebook/Klokočina -Peter Pegas

Člen skupiny na sociálnej sieti zameranej na život a problémy obyvateľov nitrianskeho sídliska Klokočina zverejnil fotografiu Dolnočermánskej ulice. Možno na nej vidieť autá taxislužby VIA TAXI pozdĺžne zaparkované jedno za druhým na okraji cesty. Nad autami sa pritom týči značka zákazu zastavenia. 

Páni nedá sa to inak? Každý deň hrozí, že si niekto rozbije auto…“ pýta sa znepokojený obyvateľ. Fotografia navyše vzbudzuje podozrenie, že autá taxislužby porušujú aj úplný zákaz státia na chodníkoch, ktorý platí od októbra minulého roka. Podľa jeho znenia možno stáť s autom na chodníku iba pokiaľ to vyslovene povoľuje zvislé značenie. Podľa niektorých komentujúcich je tam dokonca plná čiara. 

Niektorí komentujúci sa taxikárov zastali s tým, že sa nezmestia do parkovacieho dvora. Obyvateľov vyzvali k väčšej tolerantnosti. „Tí chalani to tiež nemajú jednoduché,“ uvažuje jeden obyvateľ. „Tolerovať nemožno protizákonný stav,“ odpovedala ďalšia obyvateľka s tým, že iný človek by na takom mieste nezaparkoval. Ďalší v komentári navrhol jednoduché riešenie. „Volať políciu každý deň, vybavené,“ uzavrel polemiku obyvateľ. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu