Slováci stavili najviac peňazí na Harabina, najväčšiu šancu na víťazstvo má však niekto iný


Foto: Slováci stavili najviac peňazí na Harabina, najväčšiu šancu na víťazstvo má však niekto iný Foto: Facebook: Peter Pellegrini, Ivan Korčok, Štefan Harabin

Prezidentské voľby sa uskutočnia už čoskoro, prvé kolo bude 23. marca a Slováci ich už netrpezlivo očakávajú. O post hlavy štátu zabojuje jedenásť kandidátov, podľa väčšiny prieskumov a agentúr sa však bude rozhodovať len medzi dvomi. Najviac opýtaných ľudí by zatiaľ volilo Petra Pellegriniho alebo Ivana Korčoka.


Voľby sú zároveň príležitosťou pre ľudí, ktorí radi stávkujú. Agentúra Tipsport umožňuje vsadiť peniaze na predpokladaného víťaza a v prípade správneho tipu svoj vklad zniekoľkonásobiť. Vývoj aktuálneho kurzu ovplyvňuje každý ďalší tip.

Podľa stávkujúcich to aktuálne vyzerá, že najväčšiu šancu (60,74 %) na víťazstvo má Peter Pellegrini s kurzom 1,54. Po ňom nasleduje Ivan Korčok s kurzom 2,41, ktorý má podľa Tipsportu aktuálne šancu stať sa prezidentom len 38,81 percent. Podľa oficiálnych prieskumov je však rozdiel preferencií medzi kandidátmi omnoho nižší.


Niekto sa zjavne rozhodol vyskúšať šťastie, alebo je pevne presvedčený o víťazstve Štefana Harabina. Napriek tomu, že má podľa Tipsportu šancu na víťazstvo iba 0,38 % a jeho kurz je 245, ľudia naňho celkovo stavili 185 483 eur, čo je najviac zo všetkých kandidátov. Pre porovnanie, na Pellegriniho zatiaľ vsadili cez 142-tisíc eur a na Korčoka vyše 113-tisíc eur.

Ľudia okrem toho stávkujú aj na víťazstvo Matoviča, Kubiša, Danka a Kotlebu. Ich kurzy sa však pohybujú medzi 4-tisíc a 5-tisíc. Pokiaľ by teda jeden z nich zvíťazil, všetci, ktorí mu prejavili dôveru práve v Tipsporte, by získali slušný balík peňazí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu