Na Klokočine niekto kreslí po panelákoch „Z“. Poskladáme sa vám na jednosmernú cestu do Ruska, odkázal majiteľ bytu


Foto: Na Klokočine niekto kreslí po panelákoch „Z“. Poskladáme sa vám na jednosmernú cestu do Ruska, odkázal majiteľ bytu Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov/Mesto Nitra

Na sídlisku Klokočina v Nitre majú vyčíňať pouliční „umelci“. Peter, ktorý býva v jednom z panelákov na Dunajskej ulici, upozornil na to, že niekto kreslí po fasádach bytových domov rôzne kresby, vrátane vojnového symbolu „Z“, ktorý začali používať ruskí vojaci po vpáde na ukrajinské územie.

Podľa Petra by malo ísť o deti a tvrdí, že má k dispozícii aj kamerové záznamy. „Majitelia bytov sa možno radi poskladajú škodcom na jednosmernú cestu do Ruska. Už nás to nebaví drhnúť,“ napísal v príspevku na sociálnej sieti, keďže písmeno „Z“ sa považuje za prejav hlasu s ruskou inváziou na Ukrajine.

Foto: Facebook/Klokočina - problémy obyvateľov/

Posprejované mali byť viaceré paneláky a dokonca aj obchod. „Jedného sme sa zbavili a máme tu ďalší. To čo je na fotke je len čerešnička, keďže sme už podobné kresby čistili hodiny riedidlom a fakt ma to nebaví,“ doplnil nahnevaný Peter. 


Potvrdila to i Lucia, ktorá vymenovala ďalšie ulice s posprejovanými panelákmi: „Aj na Hôrke na panelákoch nastriekané Z, aj na Tokajskej je nastriekané, aj na Viničkách.“

Petrov výrok však zdvihol žlč mnohých komentujúcim, pričom mu písali, aby vážil slová a „neposielal deti do Ruska“. Našli sa aj takí, ktorý za písmenom „Z“ nevidia nič zlé, a už vôbec nie nejaké spojenie s ruským vpádom na Ukrajinu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu