Kriminalita v Nitre: Jedna vražda a tri znásilnenia, najnebezpečnejšia ulica sa nezmenila


Foto: Kriminalita v Nitre: Jedna vražda a tri znásilnenia, najnebezpečnejšia ulica sa nezmenila Foto: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie (archívne)

Ako je to s bezpečnosťou v Nitre? Polícia zverejnila analýzu za rok 2023, z ktorej vyplýva, že v uplynulom roku musela v meste riešiť 1 267 trestných vecí a 1 753 priestupkov. K násilnostiam pritom najviac dochádzalo na Mostnej a Kmeťkovej ulici a policajti mali plné ruky práce. 

Tí v správe taktiež skonštatovali, že vlani prevládala v meste pod Zoborom najmä ekonomická a majetková trestná činnosť. Dominovali hlavne vlámačky, nahlásených ich bolo 46, pričom sa podarilo vyriešiť len šesť z nich. V 9 prípadoch išlo o krádež vlámaním sa do bytov alebo rodinných domov, tieto násilné vniknutia sa však polícii nepodarilo vyriešiť. Odcudzených bolo aj 12 motorových vozidiel, no objasnený bol len jeden prípad.


Ekonomických trestných činov bolo vyše 450 a takmer polovica z nich bola aj vyriešená. „Prevládali hlavne daňové trestné činy, podvody a neoprávnené obstaranie platobnej karty,“ uviedla polícia v správe o bezpečnostnej situácii v meste. 


Polícia musela minulý rok riešiť i desiatky násilných trestných činov - 23 mravnostných (14 objasnených) a 9 lúpeží (7 objasnených). V Nitre došlo, bohužiaľ, aj k jednej vražde, ktorú však policajti vyriešili. Ohlásené tiež boli znásilnenia a všetky sa nakoniec objasnili. 

Mostná ulica, na ktorej sídli množstvo nočných podnikov a barov, neostala svojej zlej povesti nič dlžná. Podľa policajných štatistík sa tu opäť udialo najviac trestných činov, hoci ich oproti roku 2022 bolo o päť menej. 

„Miesto, kde dochádza najčastejšie k násilným deliktom je Mostná ulica a priľahlé okolie. Objasňovanie a dokumentovanie uľahčuje kamerový systém mestskej polície v Nitre. V roku 2023 bolo v tejto lokalite zaevidovaných spolu 25 násilných trestných činov,“ informovala polícia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu