Dráma v Nitre: Mladík stál na moste nad diaľnicou, najhoršiemu zabránili policajti


Foto: Dráma v Nitre: Mladík stál na moste nad diaľnicou, najhoršiemu zabránili policajti Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajtom Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Nitry sa podarilo zabrániť najhoršiemu. Zachránili život zúfalému 23-ročnému mladíkovi, ktorý stál na moste nad diaľnicou a chcel skočiť. 

Mladý muž krátko predtým zavolal na tiesňovú linku 158. Povedal, že je v ťažkej životnej situácii, stojí na moste medzi Golianovou a Párovskými Hájmi a potom zložil.

„Na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky, ktoré začali systematicky prehľadávať danú oblasť a jej okolie. Lustráciou telefónneho čísla, ktoré volalo na tiesňovú linku, bolo zistené, že ide o 23-ročného muža, čím hliadky získali bližší popis osoby, ktorá bola v ohrození života,“ uviedla polícia na sociálnej sieti a dodala, že neskôr dostali hliadky informáciu, že muž by sa mal nachádzať v blízkosti diaľnice. 



Policajtom nebolo viac treba a okamžite sa presunuli k mostu, ktorý vedie ponad diaľnicu. Tam spozorovali mladíka v ohrození života. Nadviazali s ním verbálny kontakt a za použitia psychologických metód sa im podarilo dostať do jeho bezprostrednej blízkosti. Nešťastného mladíka potom dostali do bezpečia.

„Policajti PMJ svojím pohotovým konaním a profesionálnym zákrokom zabránili tragédii a zároveň ukázali, že sú nielen vyzbrojení zbraňami, ale aj slovami nádeje a pochopenia, ktoré zachránili život mladého chlapca v ťažkej životnej situácii,“ ocenila polícia prácu svojich kolegov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu