Po Tribeči sa už túlajú prvé medvede, turista našiel stopu len niekoľko kilometrov od obce


Foto: Po Tribeči sa už túlajú prvé medvede, turista našiel stopu len niekoľko kilometrov od obce Foto: koláž Freepik/Tribeč -potulky pohorím

Ešte je len prvá polovica marca, no po slovenských lesoch sa s príchodom jari začínajú túlať prvé medvede. Stopy našej najväčšej šelmy našiel Richard počas nedeľnej túry na vrch Žibrica, ktorý leží v pohorí Tribeč, len pár kilometrov od Nitry.

„Bolo to v nedeľu pri Trojchotári… Stopu zanechalo medvieďa, tak predpokladám, že v blízkosti sa pohybovala aj medvedica,“ doplnil Richard, ktorý sa sem vybral s rodinou. 

Fotku zverejnil v skupine na sociálnej sieti, pričom správa o výskyte medveďa v týchto končinách prekvapila mnohých. „Tak v tejto oblasti by som ho nečakala,“ napísala Peťa a pridali sa aj ďalší. Podľa nich je to už dosť blízko obývanej časti Zobora. „Treba si dávať pozor, “ skonštatoval Richard na záver.

Medvede sa minulý rok pohybovali aj v okolí obce Jedľové Kostoľany či pri rybníku nad Kolíňanmi. Jedného zas zachytila fotopasca pri veľkej kaplnke nad obcou Velčice neďaleko mesta Zlaté Moravce.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu