FOTO: V Leviciach má vyrásť nové obchodné centrum, mesto ohlásilo začatie prác


FOTO: V Leviciach má vyrásť nové obchodné centrum, mesto ohlásilo začatie prác
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Obchodná galéria Vinohrady/TRI.ŠTRNÁSŤ

V Leviciach sa mala začať výstavba základov novej obchodnej galérie. Vyrásť má medzi Hlinenou a Hlbokou ulicou v časti Vinohrady. Niesť bude rovnaký názov.

Mesto na sociálnej sieti zverejnilo oznam, že počas I. etapy sa bude v najbližších dňoch realizovať „cementovo-betónový kryt areálových komunikácií stavby“. Práce sú naplánované aj po 18:00 hod. a vo večerných a nočných hodinách. Technologický postup je však taký, že pri hladení betónovej zmesi strojmi vzniká hluk, čo môže prekážať obyvateľom v danej oblasti. 

„Občanov priľahlých domácností prosíme o zhovievavosť. Realizátor má snahu o minimalizáciu hluku a práce vo večerných a nočných hodinách,“ napísalo mesto v príspevku. Prvý záber sa mal uskutočniť od 13. do 14. marca 2024 a druhý od 14. marca do 15. marca 2024.


Ekologické obchodné centrum o rozmeroch 5-tisíc metrov štvorcových pritom malo byť hotové už v roku 2020. Miestni si už mysleli, že sa ho nikdy nedočkajú.

Podľa nákresov má galéria pozostávať z dvoch častí, pričom zákazníci budú mať na výber z ôsmich obchodov. Nachádzať by sa tu mala lekáreň, drogéria, supermarket a kaviareň alebo reštaurácia s letnou terasou. Realizátor projektu tiež sľúbil, že pri obchodom centre bude aj detské ihrisko a množstvo stromov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu