Policajti v Nitre zastavili auto len kvôli brzdovým svetlám. Sedela v ňom „známa firma“ aj s pervitínom v tajnej skrýši


Foto: Policajti v Nitre zastavili auto len kvôli brzdovým svetlám. Sedela v ňom „známa firma“ aj s pervitínom v tajnej skrýši Foto: Facebook/Polícia SR – Nitriansky kraj

Hliadka Policajného zboru Nitra - Západ spozorovala počas nočnej služby Hviezdoslavovej ulici auto, ktorému preblikávali brzdové svetlá. Tiež všimli, že spolujazdec na zadnom sedadle nebol pripútaný bezpečnostným pásom. Rozhodli sa preto vozidlo zastaviť a upozorniť jeho posádku na tieto skutočnosti. 

Policajti skontrolovali doklady vodiča a poukázali na technickú vadu brzdových svetiel jeho auta. Tiež ho podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. V priebehu kontroly si však všimli, že jeden z pasažierov im je z nejakých príčin veľmi povedomý. Nato si uvedomili, že ho poznali z miestnej a osobnej znalosti v súvislosti s drogovou minulosťou. Získali preto podozrenie, že aj tentokrát má v niečom prsty. 

Policajti preto 30-ročného muža požiadali priznať, či má pri sebe nejaké nelegálne látky. Ten to potvrdil a z úložného priestoru spolujazdcovej sedačky vytiahol dva kusy igelitových vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky a jeden kus igelitového vrecka s obsahom dvoch väčších celistvých kryštálov bielej farby. Má ísť o pervitín. „Keď uvidel, že ich vozidlo zastavuje polícia rýchlo veci ukryl do úložného priestor spolujazdcovej sedačky,“ opísali policajti jeho vysvetlenie. 

Policajti muža na mieste zatkli a umiestnili do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu drogovej trestnej činnosti. Na verdikt si počká za mrežami. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu