VIDEO: Muž s tehlou v ruke demoloval dom rodine z Nitrianskej Blatnice. Nebál sa tam vrátiť znova


Foto: VIDEO: Muž s tehlou v ruke demoloval dom rodine z Nitrianskej Blatnice. Nebál sa tam vrátiť znova Foto: HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov/Michaela S. (snímka obrazovky)

Pred pár dňami pribudla v skupine HAKA prosba o pomoc s identifikovaním páchateľa, ktorý prišiel pred rodinný dom v Nitrianskej Blatnici a začal ho ničiť. Vyzbrojený bol tehlou, ktorú našiel neďaleko. 

K incidentu došlo v stredu 13. marca o 21:28. Michaela, ktorá v dome býva s rodinou, zverejnila aj zábery z bezpečnostnej kamery. Na videu vidno, ako muž niečo položil na zem k plotu, začal cúvať, potom sa otočil a rýchlo odkráčal preč.

Počula niekoľko silných rán

Michaela pre Nitrak.sk opísala, čo sa presne v daný večer udialo: „Započula som buchot a prvé, čo mi napadlo bolo, že niekto vrazil do zaparkovaného auta pred naším domom. Ihneď som sadla pred monitor a pozrela som si záznamy z kamier, že čo sa deje. Zazrela som pána, po niečo sa zohol a bolo počuť niekoľko rán a nakoniec ešte jednu veľkú ranu“. 

Vystrašená žena okamžite zavolala políciu, no kým prišli, muž sa už pri dome nenachádzal a nenašli ho ani v okolí. Pred domom ležala jedna tehla, ktorou neznámy páchateľ zdemoloval skrinku na elektromer, elektrického vrátnika a bránku. Jedna rana smerovala aj na oplotenie, ktoré tiež bolo poškodené. Kamera však tento prvotný úder nezachytila.


Na miesto činu sa o chvíľu vrátil 

Michaela si na odporúčanie polície pozrela aj kamerové záznamy z celého dňa, aby zistila, či si muž nebol obzrieť terén už skôr. Nič nenašla, no keď opäť prepla na kamery v aktuálnom čase, zbadala, že páchateľ sa na miesto činu vrátil. 


„Znova bol pred naším domom, tentokrát chodil okolo plotu len s baterkou a niečo hľadal. Pravdepodobne tú tehlu, s ktorou vyčíňal,“ opísala Michaela „nočnú moru“, ktorá nemala konca. 

Na miesto opäť privolala hliadku, tá však prišla až po polhodine. Neznámeho muža, ktorý si vybíjal zúrivosť na cudzom majetku, išiel hľadať aj sused. Opäť však bez výsledku.

Na polícii podali trestné oznámenie a všetko je zatiaľ v štádiu riešenia. O situácii bol informovaný aj starosta obce a o zábery z kamier poprosili aj susedov. Michaela tiež dodala, že za bližšie informácie alebo relevantný tip ponúknu aj finančnú odmenu. „Pevne verím, že sa nám ho podarí vypátrať,“ dodala.

Domnievajú sa, že by mohlo ísť o zastrašovanie a páchateľom by mohol byť niekto z okolia, keďže sa dokázal rýchlo ukryť, a potom sa opäť vrátiť pred Michaelin dom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu