Pedagogička z Nitry sa prebojovala ďalej. Toto sú mená TOP 10 Učiteľskej osobnosti Slovenska 2023


Foto: Pedagogička z Nitry sa prebojovala ďalej. Toto sú mená TOP 10 Učiteľskej osobnosti Slovenska 2023 Foto: freepik.com (ilustračné)

Poznáme mená TOP 10 výnimočných pedagógov a pedagogičiek, ktorí sa prebojovali v súťaži ďalej a už onedlho niekto z nich získa titul Učiteľská osobnosť Slovenska 2023. Medzi finalistami je tento rok osem žien a iba dvaja muži. 

Ocenenie Učiteľská osobnosť Slovenska je medzinárodnou obdobou ceny Global Teacher Prize. Cieľom organizátorov je oceniť inšpiratívne osobnosti základných a stredných škôl v našej krajine. 

Do úzkeho výberu sa nakoniec prebojovala aj jedna učiteľka z Nitry - Irena Lehocká, ktorá pôsobí na Gymnáziu svätého Cyrila a Metoda. Teraz ešte bude musieť zabojovať o priazeň odbornej poroty, ktorá rozhodne o víťazovi. S porotou a organizačným tímom by sa TOP 10-ka mala stretnúť na sústredení vo vzdelávacom centre v Zaježovej. 

Toto sú mená ďalších finalistov:

TOP 10 finalistov. Foto: ucitelskaosobnost.sk



Škola sa veľkým úspechom svojej zamestnankyne pochválila aj na sociálnej sieti: „Jej oddanosť povolaniu, učiteľská vášeň a dynamická osobnosť s veľkým srdcom ju vyniesli na prestížny stupienok v tejto uznávanej súťaži. Je to obrovská pocta a sme naozaj hrdí na našu kolegyňu a na to, čo dokázala svojím zanietením pre učenie“. Jej úspech motivuje celé gymnázium a všetci učiteľke držia palce aj v ďalšom kole súťaže.

Finalistov už čoskoro spoznajú ľudia cez ich príbehy a od 8. apríla do 12. mája bude prebiehať hlasovanie o Cenu verejnosti. O všetkom sa však rozhodne až počas slávnostného galavečera, ktorý sa bude konať 23. mája 2024.

Pedagóg, ktorý získa hlavnú cenu, dostane aj štedrú odmenu vo výške 4-tisíc eur. Učiteľ, o ktorom rozhodla verejnosť, sa poteší 2-tisícom eur a odovzdaná bude i tretia cena, a to cena Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Posledný ocenený získa odmenu v hodnote tisíc eur. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu