Na Slovensku vyrastie osem nových nákupných centier, jedno bude aj v Nitrianskom kraji


Foto: Na Slovensku vyrastie osem nových nákupných centier, jedno bude aj v Nitrianskom kraji Foto: KLM real estate

Viacerým mestám chýbajú možnosti nakupovania v obchodných centrách. Nákupná sila sa vo väčších mestách presunula z obchodov na námestiach do nákupných centier, kde majú návštevníci viacero možností pokope.

Na potreby zákazníkov aj v menších mestách zareagovala spoločnosť KLM real estate, ktorá chystá po celom Slovensku výstavbu ôsmich nákupných centier. Nevynechali ani stred či východ Slovenska.

V Nitrianskom kraji tiež bude jedno

Jedno z ôsmich nákupných centier zrealizujú v obci Chorvátsky Grob pri Senci. Súčasťou bude aj polyfunkčný objekt, v ktorom vzniknú viaceré ambulancie. V jednej z budov zákazníci nájdu aj sieť s rýchlym občerstvením. Developer počíta s vybudovaním 318 parkovacích miest.

O čosi ďalej vyrastie obchodné centrum Pezinok. Pezinčanov čaká viac ako 5 000 metrov štvorcových nových nákupných plôch, ktoré budú investora stáť viac ako 7,5 milióna eur.

Developerská spoločnosť KLM real estate chystá nákupné centrum aj v meste Senica. Celková obchodná plocha bude mať viac ako 2 200 metrov štvorcových a investícia bude viac ako tri milióny eur.


V Piešťanoch taktiež vznikne nové nákupné centrum s názvom OC Klokan Piešťany II. Zákazníci v ňom nájdu deväť prevádzok na nákupnej ploche viac ako 3 700 metrov štvorcových.

Nové možnosti nakupovania potešia aj obyvateľov Šale, kde vybudujú obchodné centrum KLOKAN Šaľa. Pribudne tam nové moderné nákupné centrum so zelenou strechou.


V Bytči sa potešia rozľahlému retailovému parku s rozlohou až 7 666 metrov štvorcových. Táto investícia bude stáť takmer 10 miliónov eur. Podľa developera sa tým nákupné možnosti v regióne rapídne zvýšia.

Podobný projekt plánujú zrealizovať aj vo Svidníku. Nákupná plocha obchodného centra Klokan bude taktiež viac ako 7 500 metrov štvorcových a výška investície sa vyšplhá na 9,2 miliónov eur.

Ďalšie nákupné centrum v Banskej Bystrici

Najväčší rozruch je momentálne okolo výstavby nákupného centra v Banskej Bystrici, ktoré vyrastá vedľa predajne OBI na Zvolenskej ulici. V okolí spomínanej ulice sa nachádza viacero väčších obchodov s nábytkom či hypermarket Tesco Extra. Navyše, v širšom okolí už existuje obchodné centrum SC Europa. Miestni obyvatelia preto majú obavy, či má výstavba ďalšieho centra zmysel.

OC KLOKAN Banská Bystrica bude mať rozlohu približne 7 500 metrov štvorcových. Zaujímavosťou je, že asi tretinu povrchu strechy budovy bude tvoriť zelená strecha. Súčasťou obchodného domu budú aj zelené fasády, píše portál kryptomagazin.sk

Motoristi budú mať k dispozícii parkovisko pre 200 vozidiel, pričom zákazníci na ňom nájdu aj nabíjacie stanice pre elektromobily. 

„Banskobystričania budú môcť po otvorení nakupovať v desiatich obchodných prevádzkach, plus budú môcť využiť služby čerpacej stanice pohonných látok a autoumyvárne,“ uviedol Radoslav Čačko z KLM real estate. Celá výstavba vyjde developera na približne 11 miliónov eur.

Svoje prevádzky tam otvoria známe značky ako Sinsay, Pepco, Kik, Tedi, Dm drogerie markt, Planeo Elektro,  SuperZoo, Vesnalu, Banquet či supermarket Billa.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu