FOTO: Chcete si ísť opekať? V Nitre nájdete niekoľko ohnísk, pozor však na tie nelegálne


FOTO: Chcete si ísť opekať? V Nitre nájdete niekoľko ohnísk, pozor však na tie nelegálne
Galéria: 6 fotiek
Foto: ilustračné/freepik.com

Ľudí na sociálnych sieťach zaujímalo, či sa dá v Nitre niekde opekať. Je to pochopiteľné, keďže pekné jarné počasie už všetkých láka do prírody a žiaden špekáčik nechutí tak dobre, ako ten vlastnoručne opečený na ražni v ohnisku.

Potešíme vás, pretože na výber máte z viacerých miest. Niektoré ohniská nájdete priamo v meste, za inými sa treba vybrať na Zobor. Kus krásnej prírody uprostred mesta je aj na vrchu Borina, kde po nedávnej revitalizácii pribudli ohniská s lavičkami a altánkom. O kúsok ďalej sa nachádzajú aj stoly s lavicami a smetné koše, takže pri odchode nezabudnite po sebe upratať. 

Už onedlho sa bude môcť vybrať na grilovačku aj do Starého parku v Nitre. Lavičky a grily sú už na svojich miestach, ale ešte nie sú sprístupnené verejnosti. Po otvorení ich však budete môcť využívať bezplatne, stačí si len priniesť z domu tuhé palivo, napríklad suché drevo alebo drevené uhlie. 



Na Zobore sú dve legálne ohniská - jedno nájdete v kameňolome Malá Skalka a druhé je priamo pri Vysielači Zobor. Opekačku si tak môžete spojiť s príjemnou a nenáročnou turistkou či cyklistikou. 

Zoznam všetkých legálnych ohnísk nájdete nižšie: 

  • Kameňolom Malá Skalka
  • Pyramída Zobor - pri altánku
  • Na Borine v Nitre
  • Hidepark, Vodná 4675
  • Verejné ohnisko vedľa OC City Market/Family Center, Dolnočermánska 22
  • grily v Starom parku (ešte neotvorené)

Dávajte si však pozor. Ohniská musia byť riadne označené tabuľou, inak sú nelegálne. Založením ohňa by ste sa v tom prípade dopustili priestupku a hrozila by vám pokuta. 

Oheň by ste nemali zakladať počas silného vetra. Zakázané je aj používanie prudko horľavých látok, ako je benzín či riedidlo. Pred odchodom nezabudnite oheň dobre uhasiť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu