V Šahách sa bude opäť protestovať, zablokujú hlavnú cestu, zapoja sa aj iné mestá a obce


Foto: V Šahách sa bude opäť protestovať, zablokujú hlavnú cestu, zapoja sa aj iné mestá a obce Foto: ilustračné

Obyvatelia Šiah budú už po druhý raz blokovať priechod pre chodcov na Hlavnom námestí. Cieľom blokády je opäť upriamiť pozornosť na výstavbu rýchlostnej cesty R3 a obchvatu Šiah. Blokáda sa uskutoční budúcu stredu 29. novembra od 15:30 hod. Tohto protestu sa zúčastnia aj iné obce a mestá, ktoré spája cesta I. triedy 66, takže pôjde o protest celoslovenského charakteru.

„Blokáda bude na priechode pre chodcov pri veľkom parkovisku medzi mestským parkom. Cestu budeme blokovať 30 minút. Ďalšou našou požiadavkou je okamžité riešenie alarmujúcej dopravnej situácie a kolabujúcej dopravy, okrem toho požadujeme vybudovanie a doplnenie inteligentných systémov na priechody pre chodcov v Šahách,” uviedol pre TASR organizátor blokády Tomáš Števčat z občianskej iniciatívy Zdravé a bezpečné Šahy.

Primátor Šiah hovorí, že samosprávy sú málo počúvané aj napriek tomu, že vyvíjajú množstvo aktivít. „Obávam sa, že ináč to nepôjde, len takýmito protestmi. Preto vznikla Iniciatíva stredné Slovensko. Spolu možno dokážeme, že je nás potrebné počúvať,” skonštatoval Gregor.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk