Cestu z Vrábeľ do Golianova konečne začnú opravovať. Kadiaľ povedie obchádzková trasa?


Foto: Cestu z Vrábeľ do Golianova konečne začnú opravovať. Kadiaľ povedie obchádzková trasa? Foto: Foto: Facebook/ Viktor Németh - primátor mesta Vráble

Vodiči sa musia pripraviť na dopravné obmedzenia. Dôležitá rekonštrukcia štátnej cesty I/51 Golianovo - Vráble, ktorá je už dlho v havarijnom stave, sa totiž začne už o pár dní. Z toho dôvodu bude doprava v čase od 2. apríla do 30. septembra 2024 odklonená cez obchádzkovú trasu. Informoval tom Ján Balázs, starosta obce Klasov. 

Nákladnú a kamiónovú dopravu odklonia už v Nitre smerom na Zlaté Moravce a Tesárske Mlyňany a vo Vrábľoch smerom na Tesárske Mlyňany - Nitra. Cez Klasov a Babindol budú odklonené osobné motorové vozidlá do 3,5 t (vrátane), autobusy a zásobovanie.

 

„Dôrazne žiadame vodičov motorových vozidiel, aby nestáli a neparkovali pozdĺž hlavnej cesty, kadiaľ bude obchádzka presmerovaná, neparkovali na chodníkoch a cez chodník, nakoľko je to zákonom zakázané a takýmto parkovaním by bránili plynulej cestnej premávke a prekážali by chodcom v plynulom pohybe po chodníku. Taktiež žiadame o dodržiavanie všetkých dopravných opatrení a obmedzení,“ uviedol starosta obce v ozname a obyvateľov poprosil o trpezlivosť, toleranciu a ohľaduplnosť. 


V rámci rekonštrukcie budú zmodernizované tri mosty a vybudujú i novú križovatku v priemyselnej zóne pri Klasove. Obyvatelia obce preto musia dbať na svoju bezpečnosť a v rámci prechádzky či presunu využívať výlučne chodníky, a to najmä pozdĺž hlavnej cesty vedúcej cez obec.

Celková cena investície má dosiahnuť 5,5 milióna eur a zhotoviteľom je firma Eurovia. V rámci prvej etapy prác museli vyrúbať 496 stromov a 502 metrov štvorcových kríkov. V budúcnosti ich však nahradí nová výsadba. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu