Veľkonočnou výzdobou sa pochválili viaceré mestá a obce v Nitrianskom kraji. Rozhodnite, ktorá je najkrajšia


Foto: Veľkonočnou výzdobou sa pochválili viaceré mestá a obce v Nitrianskom kraji. Rozhodnite, ktorá je najkrajšia
Galéria: 17 fotiek
Foto: Facebook/Andovce, Dolný Pial, Obec Čab,

Najväčšie kresťanské sviatky sú už tu. Veľkonočné sviatky sa začínajú Veľkým piatkom, alebo Piatkom utrpenia Pána. V tento deň si pripomíname ukrižovanie Ježiša Krista na kríži, a práve preto dnes veriaci dodržiavajú prísny pôst. 

Sviatky Veľkej noci sú však neodmysliteľne spojené aj s príchodom jari a rozličnými tradíciami, ako je šibačka, oblievačka či maľovanie vajíčok, teda kraslíc. Mnohé domácnosti si už pred sviatkami ozdobili svoje príbytky veľkonočnými a jarnými dekoráciami a zahanbiť sa nedali ani viaceré obce a mestá v Nitrianskom kraji. 


Ulice a námestia zaplnili zajačiky, barančeky, kuriatka a farebné vajíčka rôznych rozmerov - od tých najmenších až po tie v životnej veľkosti. Všetky boli, samozrejme, krásne vyzdobené a kreativite sa medze nekládli. O výzdobu sa v niektorých obciach postarali zamestnanci úradu, v iných samotní obyvatelia či deti zo základných a materských škôl. 

Pozrite si, ako sa s veľkonočnou výzdobou popasovali v Topoľčanoch, Vrábľoch či v Nových Zámkoch. V galérii však uvidíte aj zábery z viacerých obcí, napríklad z Jelenca, Dolného Pialu či Beladíc. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu