Policajt Marek si vyslúžil poďakovanie, ukradnuté peniaze a cenný šperk vypátral a vrátil expresne rýchlo


Foto: Policajt Marek si vyslúžil poďakovanie, ukradnuté peniaze a cenný šperk vypátral a vrátil expresne rýchlo Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj/freepik.com

Policajt Marek z Pohotovostnej motorizovanej jednotky je verný heslu „pomáhať a chrániť“ aj v čase svojho osobného voľna. Svojou pohotovou reakciou totiž pomohol mužovi, ktorému ukradli z peňaženky peniaze a zlatý prívesok.

Poďakovanie od pána Roba, venované tomuto policajtovi, sa dostalo až na nitriansku krajskú políciu, ktorá ho zverejnila na sociálnej sieti. 

Takmer prišiel o cenný šperk

Robo stratil svoju peňaženku vo Veľkom Lapáši, keď po návrate z obchodu nastupoval do auta. O pár minút neskôr mu volali zamestnanci z obecného úradu, že peňaženku našli ležať pri koši. Doklady v nej boli, no všetko ostatné bolo preč.

Okrem finančnej hotovosti v hodnote 125 eur v nej mal aj zlatý prívesok od jeho ženy, ktorý dostala ako dieťa. V ich rodine sa tento šperk dedil z generácie na generáciu.


Rýchla pátracia akcia

Celková hodnota obsahu peňaženky tak mohla byť aj okolo 500 eur, no Roba najviac mrzelo, že prišiel o šperk, ktorý mal pre neho veľkú citovú hodnotu. 

„Vďaka záberom z kamier obci sa podarilo identifikovať ŠPZ vozidla, vodiča aj ďalší smer jazdy. Nebyť pohotovej reakcie policajta, by šperk aj hotovosť u podozrivej osoby možno ani neboli, avšak všetko sa mi vďaka úžasnému prístupu policajta Mareka N. vrátilo,“ napísal Robo a dodal, že najväčšiu radosť mal práve z nájdenia šperku. Chýbajúci obsah peňaženky mu bol vrátený ešte v ten deň.  

Robo sa však nezabudol poďakovať ani ďalším ľuďom, ktorí mu peňaženku pomohli nájsť: “Aj vďaka kamerovému systému obci a dobrým ľudom, ktorý peňaženku priniesli na obecný úrad, sa cesta k ´zlodejovi´ našla rýchlejšie. Všetkým ešte raz spolu so ženou ďakujeme!


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu