Tipy na veľkonočné výlety plné pestrého programu


Foto: Tipy na veľkonočné výlety plné pestrého programu Foto: slovakia.travel

Tohtoročná Veľká noc so sebou prináša voľné dni spojené s pekným počasím, čo je ideálna kombinácia na plánovanie výletov a rodinných aktivít. Ponúkame vám štyri skvelé tipy na aktivity, ktoré vám ozvláštnia voľné chvíle.

Ak máte radi prírodu a krásne záhrady, Arborétum Mlyňany je miestom, ktoré by ste nemali obísť. Svoju plochu vo veľkosti 67 hektárov má rozdelenú na viaceré časti. Jeho dominantou je historický kaštieľ, v ktorom sa nachádza pamätná izba zakladateľa parku Štefana Ambrózy Migazziho. Prechádzka kvitnúcim arborétom je ideálna na relaxáciu a načerpanie energie.

Pre milovníkov koní je Národný žrebčín Topoľčianky skvelou voľbou. Počas Veľkej Noci sú tu pre návštevníkov pripravené rôzne podujatia a atrakcie, ukážky jazdeckého umenia, prehliadky žrebčína či možnosť previezť sa po Zámockom parku v kočiari pre Sissi.


Kultúrne zážitky ponúka Apponyiovská knižnica v Oponiciach. Čaká vás tu jedinečná atmosféra, a to aj vďaka bohatému kultúrnemu dedičstvu a vzácnym knihám. Nájdete tu tiež výstavu Gutenbergova knižnica - Zrod knihy, ktorá len prispela k pokladom ukrytým v tejto knižnici.

Pre tých, ktorí svoj voľný čas trávia aktívne, je pripravený Beh pre letenky v Radave pri Podhájskej. Štartovať môže ktokoľvek, pripravené sú rôzne vekové kategórie aj dĺžky trate. Toto podujatie ponúka okrem aktívne stráveného voľného času tiež šancu vyhrať skvelé ceny, vrátane viacerých leteniek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Obec Skýcov