Nitrianske sídliská zamorili nelegálne skládky: Polícia eviduje desiatky prípadov


Foto: Nitrianske sídliská zamorili nelegálne skládky: Polícia eviduje desiatky prípadov Foto: iStock

Mestská polícia v Nitre mala v priebehu minulého roka o zábavu postarané. Za celý rok 2023 evidovali desiatky nelegálnych skládok, na rôznych sídliskách v meste. Mestskí policajti tiež riešili 338 priestupkov znečistenia verejného priestranstva.

Z dôvodu znečisťovania mesta tak rozdali hneď niekoľko pokút. „Príslušníci MsP uložili 92 sankcií v celkovej výške 1530 eur. Zvyšné prípady boli riešené napomenutím alebo postúpením na vecne a miestne správne orgány,“ uviedla nitrianska mestská polícia.

Tŕňom v oku Nitranov sa stali najmä sídliská Klokočina a Chrenová, nelegálne skládky a znečistené verejné priestranstvá polícia registrovala aj v mestských častiach Mlynárce, Diely, Krškany a Dražovce. Podľa polície sa ľudia zbavovali najmä poškodeného nábytku, stavebného odpadu, použitých kartónov, kobercov a rastlinného odpadu. V kopách smetí v niektorých prípadoch našli aj bytové jadrá. 

Ako ďalej uviedla polícia, prípady nelegálnych skládok zatiaľ nedokážu úplne eliminovať. „Napriek tomu môžeme konštatovať, že vplyvom opakovanej kontrolnej činnosti a rozhovormi príslušníkov s občanmi nebýva odpad ukladaný voľne na rôznych miestach na verejnom priestranstve, ale vo výraznej miere aspoň pri stojiskách kontajnerov. Aj v tomto prípade ide o porušenie právnej normy, odpad bol však aspoň na dosah pri jeho následnom odstránení pracovníkmi komunálnych služieb,” doplnila mestská polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu