Začala rekonštrukcia cesty medzi Golianovom a Vrábľami, obmedzenia už spôsobujú problémy


Foto: Začala rekonštrukcia cesty medzi Golianovom a Vrábľami, obmedzenia už spôsobujú problémy Foto: Facebook/Dopravný servis Nitra (alexander hal.)

Ako avizoval Krajský dopravný inšpektorát v Nitre, od utorka 2. apríla 2024 prebieha rekonštrukcia na ceste I/51 medzi Vrábľami a Golianovom. Stavebné práce si vyžadujú dve dlhodobé dopravné obmedzenia, ktoré už teraz komplikujú život vodičom na cestách. 

Prvým z nich je čiastočná uzávera na 190,7 až 193,23 kilometri cesty I/51. Tá platí od 2. apríla 2024 až do ukončenia prác, ktoré je naplánované na 30. septembra 2024. Súčasťou prác bude aj výstavba novej križovatky k priemyselnej zóne v katastri obce Klasov. 

Nákladná doprava je v tomto období odklonená už z Nitry v smere na Zlaté Moravce a Tesárske Mlyňany, z Vrábľov zas smer Tesárske Mlyňany - Nitra. Osobné motorové vozidlá do 3,5 ton (vrátane), autobusy a zásobovanie budú odklonené cez obec Babindol a Klasov.


Napriek včasnému varovaniu sa podľa informácií dopravného servisu na sociálnej sieti na trase z Vrábeľ do Nitry už tvoria rozsiahle kolóny. Nákladna doprava by mala byť už v úseku odklonená, platí však výnimka pre zásobovanie a dopravnú obsluhu. V úseku sa preto odporúča vyzbrojiť trpezlivosťou. 

Tú istú cestu I/5 pritom od 22. apríla 2024 čaká úplná uzávera, a to na kilometri 187,15 až 190,7. Potrvá do 18. augusta 2024 a ide o úsek od križovatky na obec Golianovo po križovatku Klasov. 

Polícia žiada v tejto súvislosti všetkých účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali dočasné dopravné značenia a zariadenia, ako aj pokyny regulovčíkov, ktorí budú usmerňovať premávku. Napriek najlepšej snahe však treba v najbližších mesiacoch v dotknutých úsekoch počítať so zdržaním. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu