V Mlynárciach na pár dní uzatvoria železničné priecestie. Päť liniek MHD pôjde po inej trase


Foto: V Mlynárciach na pár dní uzatvoria železničné priecestie. Päť liniek MHD pôjde po inej trase Foto: Facebook/Transdev Slovensko

Železničné priecestie na Štúrovej ulici v Mlynárciach uzatvoria. Uzávera bude trvať od stredy 10. apríla do štvrtku 11. apríla 2024 a vyžiada si aj obmedzenia v mestskej hromadnej doprave. Cestujúci, ktorí využívajú linky 8, 18, 21 a 22, a tiež školský spoj linky číslo 6, sa tak musia pripraviť na dočasné zmeny trasy aj na zrušenie niektorých zastávok. Informoval o tom dopravca Transdev Slovensko.

V stredu bude výluka prebiehať od 5:50 hod. až do večerného ukončenia premávky. Spoje prechádzajúce Mlynárcami do 5:49 hod. budú premávať ešte po normálnej trase. Vo štvrtok bude výluka trvať od začiatku premávky až do 18:00 hod., teda spoje po tomto čase už začnú premávať ako normálne. 

Linky č. 8, 18 a 21 pôjdu medzi zastávkami Rybárska a Pekárne obchádzkou po Pražskej ulici, teda poza železničnú trať. Na obchádzkovej trase budú zriadené dve náhradné zastávky - Železničná zastávka Mlynárce a Bolečkova.

Mapa obchádzkových trás. Foto: Transdev Slovensko

Linka č. 22 pôjde po rovnakej obchádzkovej trase ako tri vyššie spomínané linky, avšak nebude obsluhovať konečnú zastávku Rybárska. Školský spoj linky 6 z Mlynáriec na Klokočinu bude začínať na dočasnej zastávke na rohu Pražskej a Piešťanskej ulice. 

Zastávky Chotárna a Dubíková budú dočasne zrušené a bez náhrady. Železničná zastávka Mlynárce bude čiastočne nahradená dočasnou zastávkou na Pražskej ulici blízko prevádzky HAGARD: HAL a Bolečkovu taktiež dočasne nahradia zastávkou na Pražskej ulici, ale pri prevádzke MERTEX.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu