FOTO: Primátor Šurian je top líder samosprávy, za prácu s mládežou získal ocenenie sTOPa


FOTO: Primátor Šurian je top líder samosprávy, za prácu s mládežou získal ocenenie sTOPa
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Šurany

Primátor mesta Šurany Marcel Filaga sa stal top lídrom samosprávy pri vytváraní lepších podmienok pre rozvoj detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného prostredia. Ocenenie sTOPa 2023 mu udelila Asociácia krajských rád mládeže.

Počas piateho ročníka slávnostného oceňovania si cenu prebralo až 29 výnimočných osobností, ktoré pomáhajú na Slovensku vytvárať pozitívne prostredie pre mládež. Kategórií bolo päť a Marcel Filaga získal hlavnú cenu práve v kategórii Top líder samosprávy. Na toto ocenenie ho navrhla Krajská rada mládeže v Nitre. Ako uviedlo mesto na sociálnej sieti, cenu získal za „výnimočnú činnosť v sektore mládeže Nitrianskeho kraja a za to, že je inšpiráciou pre ostatných dôležitých dospelých“.

Marcel Filaga bol stredoškolským pedagógom a od roku 2022 je primátorom Šurian. S mladými však pracuje aj ako poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja. Zúčastňuje sa na ich workshopoch, reaguje na ich podnety a iniciatívy, je správcom nadácie POMOC a prostredníctvom Občianskeho združenia Inšpirujme svet pomáha chudobným deťom a rodinám v celom kraji.

Práca s mládežou je podľa neho potrebná a dôležitá. „Mladí úspešní ľudia ponúkajú našej spoločnosti pridanú hodnotu. Sú našim hnacím motorom, inšpirujú, ponúknu nápady a vízie, majú dostatok energie, a to najhlavnejšie - láskavé a čisté srdcia. Preto s nimi rád pracujem a pomáham im. A čo je najdôležitejšie: sám sa učím od nich,povedal Filaga po tom, čo si prevzal ocenenie a plaketu v tvare srdca.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu