Členka komisie v Kolárove odvolila za inú osobu. Jej hlas zrejme aj tak zarátajú


Foto: Členka komisie v Kolárove odvolila za inú osobu. Jej hlas zrejme aj tak zarátajú Foto: Redakcia

V Kolárove sa stala nečakaná vec. Členka volebnej komisie v obci odvolila za inú osobu, ktorá nebola prítomná v miestnosti. Informoval o tom prednosta Mestského úradu Kolárovo. 

Žena mala hlasovať za svoju dcéru. Jej čin si všimli ostatní členovia volebnej komisie. „Vy neviete určiť, ktorý ten hlas vhodený bol jej. Nemôžeme vylúčiť celý volebný okrsok,“ povedal predseda štátnej komisie pre voľby Eduard Burda. Volebná komisia tak s najväčšou pravdepodobnosťou hlas členky komisie zaráta.

„Na miesto sa dostavila hliadka Policajného zboru v Kolárove, ktorá vo veci vykonala štandardné postupy. Vypočula členov komisie, ako aj samotnú členku, ktorá je podozrivá zo spáchania priestupku, a predmetnú udalosť hliadka riadne zadokumentovala. Vo veci polícia začala konať a skutok je riešený v zmysle zákona o priestupkoch,“ povedal riaditeľ odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru Stanislav Hromádka. 


Incident, ktorý 50-ročná žena spáchala je riešený ako iný priestupok proti poriadku v správe a s poukazom na zákon o podmienkach výkonu volebného práva ako priestupok neuposlúchnutie pokynu na zachovanie poriadku vo volebnej miestnosti.

„Okrem už priebežne zverejnených incidentov, voľby prezidenta pokračujú naďalej pod dohľadom Policajného zboru. Príslušníci polície vykonávajú v súvislosti s voľbami štandardnú služobnú činnosť a plnia si svoje úlohy. Dostatočný počet policajtov naďalej situáciu počas konania prezidentských volieb monitoruje a v prípade potreby sú pripravení zasiahnuť,“ zhodnotil riaditeľ poriadkovej polície.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu