Za zlé parkovanie pred Lidlom na Chrenovej dostanete papuču. Sťažnosti na „zlé“ značky sú zbytočné


Foto: Za zlé parkovanie pred Lidlom na Chrenovej dostanete papuču. Sťažnosti na „zlé“ značky sú zbytočné Foto: Dopravný servis-Nitra a okolie (Katarína M.)

Dopravné značenie pred budovou Lidlu na Chrenovej v Nitre niektorých šoférov mätie a nejeden už dostal za nesprávne parkovanie pokutu. Rozhorčilo to aj Katarínu, ktorá bola svedkom toho, ako tu mladá rodina s deťmi dostala „papuču“.

„Už sa nemôžem pozerať na to, ako mestskí policajti vyberajú pokuty od dôchodcov a mamičiek s deťmi, čo idú v dobrej vôli nakúpiť do Lidla Nitra - Chrenová,“ napísala na sociálnej sieti. Podľa nej sú tu značky umiestnené zle a neprehľadne. „Možno by pomohlo otočiť ich do cesty, aby ich ľudia videli alebo nakresliť na zem značky,“ dodala. 

Konkrétne ide o dopravné značenie 270-10 Začiatok zákazu zastavenia a 270-20 Koniec zákazu zastavenia. Tento nový dizajn značiek sa začal objavovať na cestách od roku 2020 a ide o náhradu dodatkových tabúľ so zvislou čiernou šípkou. Súčasťou „novej“ značky zákaz zastavenia sú teraz biele šípky, ktoré rovnako tak vymedzujú úsek, v ktorom tento zákaz platí. Znamená to, že v danom vyznačenom úseku sa parkovať jednoducho nemôže. 



Mnohí však tieto značky ignorujú alebo nepoznajú ich význam. Pri stene obchodného reťazca tak stále parkujú autá a blokujú tým ostatných vodičov, ktorí chcú vyjsť z parkovacích boxov, alebo šoférov nákladných áut, ktoré do predajne dovážajú tovar. 

„Zhodou okolností som tam nedávno bola, keď im prišiel kamión s tovarom. Kamión sa tam nedokázal dostať, lebo ľudia parkovali presne tam, kde nemajú a musel čakať s policajtom, kým sa majitelia áut vrátia. Takže preto sa tam nesmie parkovať,“ napísala svoju skúsenosť Diana. 

„Dobre robia… Konečne. Niektorí dobreže neparkujú pred dverami do Lidla. Človek ide potom s nákupným vozíkom, uhýba sa odparkovaným autám pri stene, k tomu autám na ceste a ešte super, keď niekto cúva z parkovacieho miesta, tak to už fakt nevie človek, kde sa má stiahnuť,“ pridala sa Natália.

Na názor sme sa opýtali aj Matúša Maruniaka, vedúceho Odboru dopravy na Mestskom úrade v Nitre. „Dopravné značenie je platné a určené na základe stanoviska dopravného značenia a správcu miestnych ciest. Tak bolo aj osadené a je ho potrebné rešpektovať,“ uviedol. Aj keď by si to niektorí možno želali, značky sa meniť ani otáčať nebudú. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu