VIDEO: Družstvo Radošinka vyvážalo nebezpečný odpad na nelegálne skládky. Bývalý zamestnanec prehovoril


Foto: VIDEO: Družstvo Radošinka vyvážalo nebezpečný odpad na nelegálne skládky. Bývalý zamestnanec prehovoril Foto: Youtube/Občan za dverami

Zlé nakladanie s nebezpečným odpadom môže výrazne znížiť kvalitu vášho života. Bývalý zamestnanec Marián Figura obvinil Poľnohospodárskom družstve Radošinka z vyvážania odpadu na nelegálnu skládku. Informovala o tom RTVS


V družstve, kde pracoval 17 rokov, vyrábal kŕmne zmesy pre hospodárske zvieratá. Okrem toho sa mal spolupodieľať na odstraňovaní odpadu a nebezpečných látok. „Nadriadený mi rozkázal, treba to vyniesť, nebolo to kde dať, takže sa to vozilo len tam, do zeme. Dennodenne prakticky bol odpad, vozil sa tam odpad z fariem. Pneumatiky sú tam nahádzané, bandasky z chemických postrekov. Viem, že sa to párkrát aj zapálilo,“ povedal Figura pre RTVS.

Predseda predstavenstva Poľnohopodárskeho družstva Radošinka Štefan Korec obvinenia v stanovisku odmietol. Figura tvrdí, že na problém s odpadom vedenia upozorňoval. Mali mu za to nadávať.

Prvá nelegálna skládka, ktorú družstvo využívalo, sa nachádza vo Veľkých Ripňanoch. Areál majú prenajatý od cirkvi, biskupstvo však zodpovednosť za jej stav odmietlo. Podľa RTVS sa odpad nachádzal aj v susednej obci Malé Ripňany. Na zemi sa vo voľne dostupnom areáli na zemi nachádzal azbest. Korec tvrdí, že jeho likvidácia bola riadne zabezpečená. Regionálny úrad verejného zdravotníctva však potvrdil, že tomu tak bolo len minulý rok, keď sa o prípad začala zaujímať polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu