FOTO: V Nitre sa na cestu zosunul svah, zablokovaný je aj chodník a dopravu obmedzili


FOTO: V Nitre sa na cestu zosunul svah, zablokovaný je aj chodník a dopravu obmedzili
Galéria: 14 fotiek
Foto: Nitriansky samosprávny kraj
  • aktualizované 23. apríla o 15:53

Na Hviezdoslavovej triede v Nitre smerom k Párovskému cintorínu sa v utorok 23. apríla zosunul svah. Informovali o tom najprv ľudia v skupine na sociálnej sieti. 

K zosuvu časti svahu malo dôjsť ešte v ranných hodinách. Podľa svedkov sa najprv z kopca valila voda. „Kto išiel okolo 6:30 videl aj vodopády,“ napísal Vladimír a potvrdila to i Katarína, podľa ktorej odtiaľ tiekla voda ešte aj v čase o 7:20 hod.

Havária na prípojke alebo potrubí 

Hovorca mesta Tomáš Holúbek neskôr pre Nitrak.sk povedal, že vo veci bola oslovená aj Západoslovenská vodárenská spoločnosť, žiadne prasknuté potrubie však nezaznamenala. K poškodeniu tak zrejme došlo na nejakej súkromnej vodovodnej prípojke alebo potrubí, čo spôsobilo premočenie pôdy a jej následné zosunutie. 

Na obhliadku zosuvu prišli aj zástupcovia nitrianskej radnice a Strediska mestských služieb. Zistilo sa však, že daný pozemok patrí Nitrianskemu samosprávnemu kraju. Na miesto preto okamžite dorazil i riaditeľ úradu Peter Privalinec. „Presná príčina zosuvu je v štádiu zisťovania,“ doplnila župa. 


Na ceste sú dopravné obmedzenia

Na miesto prišla aj mestská polícia, ktorá daný úsek zabezpečila a ohradila, keďže časť hliny a kríkov zasiahla chodník i cestu. Dopravu museli policajti nejaký čas regulovať. Premávku presmerovali do jedného jazdného pruhu a na obmedzenie momentálne upozorňuje aj dopravné značenie.

„Momentálne je prívod vody zastavený a na miesto boli privolaní pracovníci Regionálnej správy a údržby ciest Nitra, ktorí sa starajú o odstránenie zosunutého nánosu zeminy na chodníku a vozovke, aby bolo umožnené bezpečné spriechodnenie daného úseku tak pre peších, ako aj pre vozidlá,“ dodal Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja na facebooku.

Situáciu by mohol skomplikovať dážď

Situáciu zatiaľ vyriešili rozostavaním zábran, aby nedochádzalo k ďalšiemu zosuvu pôdy na vozovku. Ten by mohol nastať v dôsledku dažďov. 

„Zabezpečuje sa vykonanie prác potrebných na spevnenie svahu, zabránenie ďalším zosuvom a spriechodnenie komunikácií pre chodcov aj motorové vozidlá,“ objasnila župa a ľudí požiadala o zvýšenú pozornosť a rešpektovanie dopravných značení.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu