Žene sa pri Dvoroch nad Žitavou pokazilo auto, policajti neváhali ani sekundu a išli jej na pomoc


Foto: Žene sa pri Dvoroch nad Žitavou pokazilo auto, policajti neváhali ani sekundu a išli jej na pomoc Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Policajti z Dvorov nad Žitavou pomohli počas svojej služby vodičke, ktorej sa v neprehľadnom úseku cesty pokazilo auto. Vozidlo stálo na ceste I/75 za obcou a svietili mu výstražné smerové svietidlá. Žene sa okamžite vybrali na pomoc a uvedomovali si aj nebezpečenstvo, ktoré kvôli nepojazdnému autu hrozilo ostatným vodičom. 

Skontrolovali vozidlo aj posádku a šoférka im vysvetlila, že jej auto zrazu prestalo fungovať. Spolu s policajtmi ho potom odtlačila na bezpečné miesto. 


„Nie vždy je práca polície len o riešení dopravných priestupkov alebo zadržiavaní zločincov, častokrát je to poskytnutie pomoci vodičom pri bežných, ako aj neočakávaných situáciách na cestách,“ vysvetlila nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti. Muži zákona po celý čas dbali na to, aby bola cesta bezpečná, plynulá a nikomu sa nič nestalo. 

„Tento čin policajtov npor. Bc. Michala P. a ppor. Bc. Andreja S. je dôkazom, že policajti tu nie sú len na riešenie kriminality, ale ich práca je oveľa komplexnejšia a zahŕňa aj poskytnutie pomoci v rôznych situáciách,“ dodala ešte polícia a pochválila ich za skvelú prácu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu