FOTO: Colníci zachytili pri Štúrove tisíce fejkových riflí Levi's, škoda by presiahla milión eur


FOTO: Colníci zachytili pri Štúrove tisíce fejkových riflí Levi's, škoda by presiahla milión eur
Galéria: 3 fotky
Foto: Colný úrad Nitra

Na cestách v okolí Štúrova v pondelok vykonávali kontrolu ozbrojení príslušníci Colného úradu Nitra. V jednom z kamiónov s poľskou ŠPZ-kou našli falzifikáty svetoznámej značky riflí. O ich osude teraz rozhodne držiteľ ochrannej známky. 

Zachytený tovar vykazoval všetky znaky falzifikátu. Išlo o rifľové nohavice, napodobeniny značky Levi’s v počte 21 238 kusov. „Uvedením tohto tovaru na trh by vznikla oprávnenej osobe škoda vo výške cca 1.690.000 eur. Jedným zo signálov, že ide o možné falzifikáty ochrannej známky, boli doklady a cieľ dovozu uvedeného textilného tovaru na Slovensku,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu Nitra Renáta Cebová. 


Držiteľ ochrannej známky sa teraz môže vyjadriť, či colníci daný tovar zlikvidujú, alebo dá podnet na súd. Ten následne rozhodne, či ide o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.

„Upozorňujeme spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbali sa nakupovaniu v pochybných a podozrivo lacných obchodoch či u rôznych podomových predajcov. Falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre ich zdravie,“ dodala Cebová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu