FOTO: Vandalizmus na cyklotrase nemá konca, opäť niekto vylámal stĺpiky. Chodia tam aj autá


FOTO: Vandalizmus na cyklotrase nemá konca, opäť niekto vylámal stĺpiky. Chodia tam aj autá
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook-Nitriansky samosprávny kraj

Niektorí ľudia zrejme stále nevedia, že ničiť cudzí majetok sa nepatrí. Tentoraz niekomu vadili stĺpiky a zátarasy na ponitrianskej cyklomagistrále v úseku Krškany - Čechynce. Tie skončili vylámané a pohodené v tráve. Na vandalizmus upozornil Nitriansky samosprávny kraj. 

„Takéto hrubé správanie poškodzuje nielen majetok Nitrianskeho samosprávneho kraja, ale je známkou bezohľadnosti voči všetkým slušným užívateľom našich cyklotrás,“ dodala rozhorčená župa. Úrad Nitrianskeho samosprávneho kraja nás neskôr informoval, že dva z troch stĺpikov sa im podarilo namontovať naspäť. „Škoda je najmä na tom treťom, cca 160 eur,“ dodala hovorkyňa NSK Silvia Zeumerová.

Ako uviedli, nejde o prvý prípad vandalizmu na cykloceste. Niekomu značenie prekáža natoľko, že ho opakovane znehodnocuje. Posledný prípad riešili v januári tohto roka. Raz sa tiež stalo, že niektoré stĺpiky našli odpílené. 


Starosta obce Černík taktiež upozornil na to, že na cyklotrase, kde denne chodia desiatky cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov, niekto chodí aj autom To je, samozrejme, zakázané, na čo upozorňujú aj dopravné značky Zákaz vjazdu motorovým vozidlám. Na ceste potom vznikajú trhliny a výmole.

„Sám mám osobnú skúsenosť, že som musel uvoľňovať cestu autu, ktoré išlo oproti mne a ktoré by ma asi zvalcovalo, pokiaľ by som sa mu neuhol. Dokonca som tu raz stretol aj traktor,“ uviedol starosta Peter Stuchlý. 

K problému sa ešte vo februári vyjadril aj riaditeľ Regionálnej správy ciest Nitra Matúš Starovič: „Na cyklotrasách sa stretávame najmä s odpiľovaním stĺpikov, ktoré zabraňujú vodičom prejsť na ich požadované miesto. Na to, aby si uľahčili prístup k týmto plochám, nemajú problém poškodiť cudzí majetok, následne my, ako spoločnosť, v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom, musíme tieto škody potom po páchateľoch opravovať“.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu