Vodič stál na mieste pre ZŤP, no zavaril si ešte viac. Jazdil napriek zákazu a odmietol aj dychovú skúšku


Foto: Vodič stál na mieste pre ZŤP, no zavaril si ešte viac. Jazdil napriek zákazu a odmietol aj dychovú skúšku Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Parkovacie miesta vyhradené pre ZŤP osoby niekedy zvyknúť využívať aj tí, ktorí tam nemajú čo hľadať. Takýto prípad sa stal aj pred supermarketom na Hviezdoslavovej ulici v Zlatých Moravciach.

Zlatomoraveckí policajti tu spozorovali zaparkované auto značky VW Passat. 31-ročného muža vyzvali, aby im predložil všetky potrebné doklady. Vodič nielenže nebol držiteľom parkovacie preukazu, ale nemal pri sebe ani vodičský preukaz. Predložil im len občiansky, na základe ktorého v policajných evidenciách zistili, že muž má uložené závažné opatrenie a zákaz vedenia motorových vozidiel.

„Policajti mužovi položili otázku, či pre jazdou požil alkohol na čo uviedol, že sa odmieta podrobiť dychovej skúške. Muž sa zároveň odmietol podrobiť odberu biologického materiálu na zistenie alkoholu alebo inej návykovej látky,“ dodali policajti. 

Muža preto zatkli a teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky a marenie výkonu úradného rozhodnutia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu