Najprv šoférovala opitá žena zo Šale, potom jej kamarátka. Tá ju tromfla, dokopy mali takmer 7 promile


Foto: Najprv šoférovala opitá žena zo Šale, potom jej kamarátka. Tá ju tromfla, dokopy mali takmer 7 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Banskobystrickí policajti riešili v sobotu poriadne bizarný prípad. Najprv zastavili 28-ročnú vodičku zo Šale a podrobili ju dychovej skúške. Prístroj ukázal hodnotu 1,36 mg/l, čo je v prepočte takmer tri promile. 

Na mieste spolujazdca sedela jej 25-ročná kamarátka z Banskej Bystrice, ktorú policajti niekoľkokrát upozornili, aby si v žiadnom prípade nesadala za volant, ak požívala alkohol. Ich slová však nepadli na úrodnú pôdu. O niekoľko desiatok minút neskôr ju totiž už ako šoférku zastavila hliadka PMJ. 

Nasledovala dychová skúška a to, že výsledok bol pozitívny vás asi neprekvapí. Možno vás však šokuje hodnota, ktorú policajti namerali  – 1,88 mg/l, teda v prepočte takmer 4 promile. Nafúkala tak ešte viac ako jej kamarátka zo Šale.

Obe sa opäť stretli na Okresnom dopravnom inšpektoráte a putovali rovno do cely. „Polícia obe nezodpovedné vodičky obvinila z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodali strážcovia zákona. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu