FOTO: Opití vodiči na víkendovej „tabuli hanby“: 10 prípadov, nehody a prekročená rýchlosť


FOTO: Opití vodiči na víkendovej „tabuli hanby“: 10 prípadov, nehody a prekročená rýchlosť
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

Polícia v pondelok už tradične zverejnila bilanciu uplynulého víkendu a na „tabuľu hanby“ sa tentoraz dostalo až 10 vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu a nafúkali nad jedno promile. V niektorých prípadoch dokonca došlo k havárii a jeden šofér prekročil rýchlosť o 66 kilometrov za hodinu. 

Policajti zo Zlatých Moraviec najprv riešili nehodu na ceste I/65 medzi Zlatými Moravcami a Nitrou. 51-ročný vodič VW Golf zrejme nesledoval situáciu v cestnej premávke a narazil do pred ním idúceho vozidla. Dychová skúška potvrdila, že mal v dychu 1,31 mg/l alkoholu, čo predstavuje takmer 2,73 promile.

Ďalšia nehoda sa stala v obci Jarok, kde 24-ročný vodič auta značky VW Golf neprispôsobil rýchlosť jazdy a v pravotočivej zákrute narazil do iného vozidla. Aj tento vodič mal v dychu alkohol - 0,83 mg/l, čo je v prepočte 1,73 promile.

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

K tretej nehode boli vyslaní dopravní policajti z Levíc. Došlo k nej na križovatke v Želiezovciach a 56-ročný vodič nafúkal 0,96 mg/l, čo predstavuje dve promile. O niečo starší šofér zas pri obci Tesárske Mlyňany prekročil maximálnu povolenú rýchlosť a na povolenej 90-tke jazdil rýchlosťou 156 km/h. Policajti podrobili 59-ročného vodiča dychovej skúške a výsledok bol 0,59 mg/l, čo je 1,23 promile.


Policajti chytili aj niekoľko ďalších opitých vodičov, a to v obci Lipová, v Šuranoch, Šali, Topoľčanoch, Nitre a v Močenku. Všetci mali v dychu nad jedno promile alkoholu a dvaja dokonca viac ako dve promile. 


V jednom prípade išlo o 52-ročnú vodičku Hyundai Tucson, ktorú chytili v Nitre. Dychová skúška ukázala výsledok 1,21 mg/l, teda 2,52 promile. „Tromfol“ ju len 59-ročný vodič kontrolovaný v Močenku, kde mu pri dychovej skúške zistili 1,23 mg/l, čo je 2,56 promile.

„Všetci vodiči skončili v policajnej cele a na krku majú trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Neustále apelujeme na vodičov, aby nehazardovali so svojím životom a životom ostatných účastníkov cestnej premávky, a aby si nesadali za volant pod vplyvom alkoholu,“ dodala polícia na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu