Štát opäť predáva domy na južnom Slovensku. Jeden je ako z rozprávky a pri ďalšom išli s cenou dole


Foto: Štát opäť predáva domy na južnom Slovensku. Jeden je ako z rozprávky a pri ďalšom išli s cenou dole Foto: google.sk

Rezort financií zverejnil ďalšie ponuky nehnuteľností na predaj. Veľký pozemok, nevyužívaný kaštieľ či kancelárske priestory. Z času na čas na Registri ponúkaného majetku štátu pribudnú zaujímavé ponuky. Tentokrát štát rozpredáva majetok na južnom Slovensku, kde kúpite domy do 20-tisíc eur.

Momentálne je v ponuke rozprávkový dom v obci Senné v okrese Veľký Krtíš. Spolu s pozemkom ho rezort financií ponúka za vyvolávaciu cenu 16 300 eur. Súčasťou pozemku je samostatne stojaca hospodárska budova s NN prípojkou a až šesť zastavaných plôch s nádvorím. Starý rodinný dom si pravdepodobne bude vyžadovať rozsiahlu rekonštrukciu, no môže vám poslúžiť buď na každodenné bývanie, alebo na rekreačné účely.

Foto: google.sk

V prípade záujmu o dom, cenovú ponuku doručte v zalepenej obálke s uvedením svojej adresy a označením obálky značkou: NEOTVÁRAŤ: 2024/001213-SY na majetkovoprávny odbor Okresného úradu v Banskej Bystrici. Ponuka vyprší 24. mája 2024. Záujemcovia musia do tohto termínu zároveň zložiť finančnú zábezpeku vo výške 1 600 eur.

Na predaj je aj dom v obci Nová Bašta v okrese Rimavská Sobota, ktorého cenu ministerstvo financií znížilo o vyše 2 000 eur. O ponuke sme už informovali v predchádzajúcom článku. Aktuálna vyvolávacia cena je 19 530 eur. Ponuka v tomto prípade vyprší 28. mája 2024, dovtedy je potrebné zložiť finančnú zábezpeku v hodnote 1 900 eur.




Foto: ropk.sk

Cenová ponuka musí obsahovať:

  • u fyzických osôb – meno, priezvisko, trvalé bydlisko, telefónny kontakt a e-mailovú adresu na komunikáciu počas prípravy a konania elektronickej aukcie, špecifikáciu majetku podľa zverejneného oznámenia v ROPK v časti elektronické aukcie, účel využitia, ponúkanú cenu vyjadrenú pevnou sumou v mene EURO a podpis.
  • u právnických osôb – názov, sídlo, IČO, telefónny kontakt, e-mailovú adresu, meno a priezvisko zodpovedného zástupcu zabezpečujúceho komunikáciu počas prípravy a trvania elektronickej aukcie, špecifikáciu majetku podľa oznámenia v ROPK v časti elektronická aukcia, účel využitia, ponúkanú cenu vyjadrenú pevnou sumou v mene EURO, podpis osoby oprávnenej konať v mene spoločnosti.

Z dražby budú vylúčení tí záujemcovia, ktorí sú spriaznenou osobou s iným záujemcom a ktorých cenová ponuka nebola doručená do konca lehoty konkrétnej ponuky. Z možnosti kúpy domu budú vyradení aj tí ľudia, ktorých cenová ponuka nebola vyjadrená pevnou sumou a ktorí v stanovenom čase nezložili zábezpeku, ak ju správca požadoval.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu