Rozvoj ženského futbalu v Nových Zámkoch stroskotal. Ihrisko pri zimnom štadióne odkúpi mesto


Foto: Rozvoj ženského futbalu v Nových Zámkoch stroskotal. Ihrisko pri zimnom štadióne odkúpi mesto Foto: Ilustračné foto/pexels.com

V roku 2018 sa v Nových Zámkoch začala výstavba nového tréningového ihriska. Nachádza sa na prenajatom mestskom pozemku medzi zimným štadiónom a riekou Nitra, pričom sa spája s projektom ženského futbalového klubu SC AMAZONS.

Ako uvádza regionálny denník MY Nové Zámky, o rok neskôr si ho nadšenkyne futbalu mohli užiť naplno. Jeho účelom bolo vytvoriť čo najlepšie podmienky pre dievčenský a ženský futbal. Zároveň malo ísť o spôsob, ako zmysluplne využiť ich voľný čas, pozitívne formovať ich osobnosť a zvyšovať ich fyzickú a mentálnu silu.

Ihrisko aj so všetkými jeho súčasťami sa však jeho zakladateľ Norbert Hogenbuch rozhodol predať. Projekt SC AMAZONS nebol úspešný pre malý záujem a plánujeme ho ukončiť,“ uviedol dôvod náhleho kroku. Jeho budúcnosť je v rukách mesta, keďže koncom apríla mestskí poslanci odhlasovali na zastupiteľstve jeho kúpu.

Daný tím sa v rámci slovenských súťaží ukázal len počas jednej sezóny ročníka 2018/2019. Konkrétne išlo o kategóriu prípraviek do 12 rokov. Zo súťaže však napokon odstúpil, pričom nenastúpil ani na jeden zápas.

Okrem neúspešného futbalového klubu ihrisko využívali aj ďalšie novozámocké futbalové družstvá, vrátane hlavného FKM Nové Zámky.


„Myslím si, že mesto by malo zaujať kladný postoj v prospech všetkých športujúcich, športovísk je málo,“ tvrdí jeden z mestských poslancov Koloman Forró.

Pozemok s rozmerom 12-tísic metrov štvorcových, o ktorý má mesto záujem, zahŕňa trávnik, automatickú závlahu, vykonané pozemné práce a oplotenie ihriska. Pôvodná suma, ktorú Hogenbuch navrhoval, sa vyšplhala na 25-tisíc eur. Napokon sa však s mestom dohodol na 10-tisíc eurách, pričom hodnotu celého subjektu vyčíslili na 110 450 eur. Poslanci zároveň odsúhlasili predčasné ukončenie desaťročnej nájomnej zmluvy.

Okrem daného športoviska sú v Nových Zámkoch dostupné aj ďalšie ihriská. Spomínaný klub FKM Nové Zámky v súčasnosti trénuje na štadióne L. Ganznera na sídlisku Juh. Zároveň na ňom prebiehajú aj súťažné zápasy.

Obnovu očakáva ihrisko na štadióne na Sihoti, ktorého súčasťou je aj atletické zázemie. V blízkosti štadióna sa nachádzajú ďalšie tréningové plochy, ktorých sa má prerábka tiež dotknúť. Jej výsledkom má byť moderný multifunkčný športový areál.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu