Nitrianskeho podnikateľa Bödöra a jeho príbuzného Gašpara navrhla NAKA obžalovať, prípad však stojí


Foto: Nitrianskeho podnikateľa Bödöra a jeho príbuzného Gašpara navrhla NAKA obžalovať, prípad však stojí Foto: Facebook/Tibor Gašpar, poľnoinfo.sk

NAKA navrhla obžalobu Tibora Gašpara, Norberta Bödöra a bývalého policajta Romana Stahla. Vyšetrovateľ tak urobil tesne pred zánikom špeciálnej prokuratúry. Informovali o tom Aktuality. V prípade sa aktuálne čaká na rozhodnutie o paragrafe 363. Po schválení novely Trestného zákona, ktorá ovplyvní aj kauzu Ezechiel 7, sa prípad poslanca Smeru-SD naťahuje.

Gašpar a Bödör sú v kauze obvinení z podplácania. Úplatky mal od nich prijímať expolicajt Stahl. Aj keď bol prípad uzavretý s návrhom na obžalobu, doteraz nebola podaná. Nové pravidlá hovoria, že prokurátor musí počkať na generálnu prokuratúru. Tá má rozhodnúť, či uplatní paragraf 363, o ktorý požiadal Stahl. 

„S poukazom na uvedenú situáciu bude nutné čakať na rozhodnutie o uvedených podnetoch, respektíve návrhoch a následne bude možné rozhodnúť o samotnom návrhu na podanie obžaloby, čo však neprekáža preskúmaniu spisu a príprave rozhodnutia,“ povedal dozorový prokurátor kauzy Šúrek pre Aktuality.

Generálna prokuratúra môže o paragrafe rozhodnúť do konca júna. Nové pravidlá platia práve vďaka novele Trestného zákona, na ktorej sa podieľal aj poslanec Tibor Gašpar a tiež ju predkladal v pléne Národnej rady, a hlasoval za ňu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu