Rodičia kritizujú vynovené ihrisko v mestskom parku v Nitre. Okrem tieňa v ňom chýbajú toalety či smetné koše


Foto: Rodičia kritizujú vynovené ihrisko v mestskom parku v Nitre. Okrem tieňa v ňom chýbajú toalety či smetné koše Foto: Facebook/Klokočina,

V skupine na sociálnej sieti sa objavila kritika na adresu vynoveného detského ihriska, ktoré sa nachádza v mestskom parku neďaleko kaviarne Lavanda Caffé. Obyvateľ Roman, ktorý ho navštívil aj s malým synom, vyjadril nespokojnosť s výsledkom rekonštrukcie. Najviac mu vadí to, že ihrisko je po celý deň vystavené priamemu slnku bez kúska tieňa. 

Koniec koncov samotní rodičia aj deti radšej zvolia iné miesto na hranie,“ myslí si Roman. „Sedím tu 15 minút na slnku a dostal som už 4-krát úpal, malému sa na ihrisku roztopili tenisky,“ opisuje situáciu vo vynovenom parku. Roman sa zároveň pýta, či je možné požiadať mesto o dodatočné nainštalovanie tieniacich plachiet či slnečníkov. 

Aj keď v rámci revitalizácie boli na tejto ploche vysadené nové stromčeky, veľmi potrebný tieň budú tvoriť až za pár rokov. „Kým to príde obávam sa, že si už zo synom sadneme skôr niekde na pivko, než na piesok s hrabľami,“ vtipkuje ďalej Roman. Podľa dostupných informácií však čoskoro plánuje aspoň niekoľko slnečníkov umiestniť kaviareň, ktorá sa nachádza vedľa ihriska.


K výhradam sa v komentároch pripojili aj ďalší obyvatelia. „Nedá sa tam vôbec vydržať,“ potvrdila jedna z nich. Absencia tieňa je pritom len jeden z viacerých nedostatkov zrevitalizovanej plochy. „Nový park stál milióny, ale smetny kôš, toaleta a tieň nikde,“ podotkol ďalší komentujúci. Kritike sa nevyhli ani chodníky, podľa mnohých názorov nie sú vhodné pre kočíky ani korčule a chôdza po nich je nepríjemná.


Iní diskutujúci prejavili aj celkovú nespokojnosť s veľkou obnovou, ktorou mestský park v uplynulom roku prešiel. Mnohokrát skloňovali, že miesto tým prišlo o dušu a neopakovateľnú atmosféru. „Zničili niečo staré, funkčné a užitočné pre ľudí a nahradili to novým, neužitočným, nepraktickým, nesympatickým a hlavne bez srdca,“ zhrnula jedna obyvateľka. 

Park bol po veľkej revitalizácii sprístupnený verejnosti vo februári 2024. 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu