Dôchodca naletel podomovému predavačovi, poslal ho po tovar do auta a medzitým mu ukradol tisíce eur


Foto: Dôchodca naletel podomovému predavačovi, poslal ho po tovar do auta a medzitým mu ukradol tisíce eur Foto: minv.sk

V obci Demandice došlo v pondelok 11. decembra ku krádeži finančnej hotovosti. Neznámy muž vošiel cez nezamknutú bránu do dvora rodinného domu a následne do vnútra domu. 78-ročnému dôchodcovi ponúkol na predaj paplóny s výraznou akciou. Dôchodca súhlasil s kúpou a zo sekretára vybral 150 eur ktorými mu zaplatil. Predávajúci mu povedal, že nárok na zľavu má aj jeho vnuk, ktorý sa o neho stará. Dôchodcu preto poslal k autu pre ďalší paplón.

„Po chvíli však vyšiel za ním aj s paplónom, ktorý mu odpredal a povedal, že keď nič nechcú odchádza a 150,-€  dal naspäť vnukovi. Až po jeho odchode pán Ľudovít zistil, že  kniha v ktorej mal odložené peniaze je preč.  Okamžite pochopil, že neznámy predajca ho okradol a on prišiel svoje úspory. Krádežou finančnej hotovosti vznikla poškodenému škoda vo výške 3 650,-€,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. Vyšetrovateľka z Levíc začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže. Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracuje. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Nitra