Štefan „Itcho“ Pčelár sa po 10 rokoch vracia do kapely Bijouterrier. Potrebujeme ťa, znelo z vysielačky


Foto: Štefan „Itcho“ Pčelár sa po 10 rokoch vracia do kapely Bijouterrier. Potrebujeme ťa, znelo z vysielačky Foto: Facebook/ITCHO/Bijouterrier

Nitrianska kapela Bijouterrier ohlásila veľký návrat starej známej tváre. „Tak a je to oficiálne, seržant I.N. sa vracia po dlhých 10 rokoch do kapely“ oznámili na sociálnej sieti. Štefan „Itcho“ Pčelár, ktorý má v skupine prezývku Seržant I.N., je bývalý superstarista, dvojnásobný otec a člen kapely Jamestown. 

Po rokoch sa vrátil k hudbe

Itcho sa na niekoľko rokov stiahol do úzadia a venoval sa iným veciam. Začal podnikať, založil si kaviareň a shisha bar, napísal knihu a stal sa členom pohotovostného pátracieho tímu.

„Spravil som si ročný koučingový výcvik v Prahe, stal som sa pútnikom a prešiel pešo 340 km z Porta do Santiago de Compostela, začal som sa učiť hrať na klavíri, prečítal mrte kníh, zahral som si vo filme, narodila sa mi druhá dcéra, zažil som krásne veci, ale aj vyhorenie a frustráciu, niektorí priatelia odišli, noví zase prišli. Boli to dobré roky a veľa som sa naučil,“ napísal takto pred rokom Itcho na facebooku a zároveň oznámil, že sa vracia k hudbe.  

Z „Blízkeho východu“ až na Slovensko

Kapela Bijouterrier si však tento rok prešla veľmi ťažkým obdobím, keď prišla o basgitaristu a dobrého priateľa Petra „Sancheza“ Sanigu. Slovenský hudobník a producent, ktorý spolupracoval s viacerými známymi kapelami, nečakane zomrel dňa 4. februára vo veku 48 rokov. Členovia jeho kapely sa s ním ešte v apríli rozlúčili veľkým spoločným koncertom, na ktorom vystúpili aj Desmod, Zoči Voči či Borra.



Do kapely sa tak opäť vrátil Itcho, ktorého si fanúšikovia môžu pamätať z videoklipov ku skladbám Babka Natatrouská a Dedo Momuj či Tarantínov film. Podieľal sa aj na druhom albume kapely s názvom In Autumn 2013.

Skvelú novinku ohlásili spoločným videom. V ňom je Seržant I.N. na misii niekde na Blízkom východe a po jednej vydarenej akcii dostane správu z domova. „Ahoj, potrebujeme ťa naspäť,“ ozve sa z vysielačky hlas Zity Rigondeaux (Aleny Pajtinkovej). Nasadne preto k Strýcovi (Ivan Matejovič) do vrtuľníka a vráti sa na Slovensko. To, ako dopadne jeho návrat a na aký hudobný nástroj bude hrať, si môžete pozrieť vo videu:




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu