Nitriansky kraj hľadá Zdravotníka roka. Toto sú nominované z nemocnice v Nových Zámkoch


Foto: Nitriansky kraj hľadá Zdravotníka roka. Toto sú nominované z nemocnice v Nových Zámkoch Foto: Hore: Klaudia Demová, Eleonóra Tilandyová, Dole: Melinda Tóthová, Ildikó Kisová

Aj tento rok hľadá Nitriansky samosprávny kraj najlepších pracovníkov v zdravotníctve. Už 12. ročník súťaže Zdravotník roka bude zavŕšený odovzdávaním cien v priestoroch Župného domu v Nitre v pondelok 13. mája 2024. Ocenenia budú udeľované v kategóriách lekár, sestra, iný zdravotnícky pracovník a celoživotný prínos v zdravotníctve

Z Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch boli nominované 4 odborníčky naprieč rôznymi oddeleniami. 

Jednou z nich je MUDr. Klaudia Demová, PhD., primárka neonatologickej kliniky. Pôsobí v centre špecializovanom na starostlivosť o novorodencov s rôznymi komplikáciami, ako je nízka pôrodná hmotnosť. Snažia sa predovšetkým o to, aby deťom zabezpečili čo najzdravší vývoj a plnohodnotný život v budúcnosti. 

Ďalšiu nomináciu získala Eleonóra Tilandyová, zdravotnícka laborantka. Od roku 1982 pracuje na hematologickom oddelení, takže sa stará o vyšetrenia krvi pri diagnostike, predoperačných vyšetreniach a podobne. 



Nominovaná bola aj MUDr. Melinda Tóthová, primárka Ústavu klinickej mikrobiológie. V novozámockej nemocnici pôsobí od roku 2015. Pri svojej práci sa venuje vyhodnocovaniu biologických vzoriek od pacientov a hľadania prípadných patogénov, tiež dokáže vyhodnotiť infekčný status všetkých oddelení či odhaliť rezistenciu voči antibiotikám.

Štvrtú nomináciu si v novozámockej nemocnici vyslúžila PhDr. Ildikó Kisová, vedúca sestra centrálnych operačných sál. V nemocnici pôsobí od roku 1986, ako vrchná sestra už asi 12 rokov. V bežný deň sa venuje manažovaniu oddelenia, rieši bežné problémy a má prehľad o činnosti všetkých zdravotníkov. Napriek tomu, že práca je občas náročná, sa do nej, podľa jej slov, každý deň úprimne teší. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu