Polícia a inšpektori práce kontrolovali bary na najnebezpečnejšej ulici v Nitre. Čo hľadali?


Foto: Polícia a inšpektori práce kontrolovali bary na najnebezpečnejšej ulici v Nitre. Čo hľadali? Foto: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie (archívne)

V piatok 7. júna krátko po 20:00 hod. inšpekcia práce prekvapila niekoľko nočných podnikov na Mostnej ulici v Nitre. Podozrenie na nelegálne zamestnávanie mali v štyroch prípadoch. Pokutu môže dostať zamestnanec aj zamestnávateľ a výška sankcie je často pre firmu likvidačná.

Pracovníci prišli v spoločnosti mestských policajtov. Na mieste si overili totožnosť čašníčok a barmaniek a ich evidenciu v Sociálnej poisťovni.

Inšpektori skontrolovali dokopy desať ľudí v troch podnikoch. V štyroch prípadoch majú podozrenie na nelegálne zamestnávanie. Traja z nich sú občania tretích krajín,“ uviedol portál spravy.rtvs.sk.

Ak sa podozrenie na čiernu prácu potvrdí, pôjde o priestupok. Barmankám bude hroziť pokuta do 330 eur: „Zamestnávateľovi alebo fyzickej osobe inšpektorát práce uloží sankciu od dvoch do 200-tisíc eur,“ informoval riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre Martin Mada.



Inšpektori práce si Mostnú ulicu vybrali na kontrolu, lebo v rámci Nitry je tam najviac nočných barov. Podľa mestskej polície je preto najproblémovejšou v meste.

Najrizikovejšie hodiny sú medzi treťou hodinou až štvrtou hodinou, keď sa zatvárajú podniky. Väčšinou sa jedná o ruvačky, alkohol na verejnosti,“ ozrejmil nitriansky mestský policajt Viktor Jurík. Inšpekcia práce v Nitrianskom kraji tento rok skontrolovala 69 subjektov a pracovalo v nich 129 nelegálne zamestnávaných ľudí.

Podporte nezávislé spravodajstvo a získajte web bez reklám.

Podporiť

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac: