Nitra ožije mestskými slávnosťami už začiatkom júla


Foto: Nitra ožije mestskými slávnosťami už začiatkom júla

Od piatka do nedele (3. až 5. júla 2015) sa Nitra stane dejiskom mestských slávností „Nitra, milá Nitra…“, Pribinových a Cyrilo-metodských slávností, ktoré sú každoročne venované významným osobnostiam histórie a súčasnosti Nitry.

Bohatý program trojdňových slávností sa začne v piatok konferenciou o sv. Metodovi a verejnou prezentáciou medzinárodného projektu Európska kultúrna cesta sv. Cyrila a sv. Metoda v Koncertnej sále Župného domu.

Najzaujímavejšou udalosťou prvého dňa slávností bude odhalenie pamätníka na mieste pozostatkov základov kostola sv. Martina a položenie základného kameňa archeoparku v areáli bývalých zoborských kasární. Piatkový program vyvrcholí koncertom hudobnej skupiny Čechomor na Svätoplukovom námestí.

Nitriansky hrad a podhradie ožije počas soboty a nedele historickým festivalom PRIBINOVA NITRAWA. Sobotňajší program vyvrcholí audio-vizuálnym koncertným večerom „nitrianskych hviezd“ NITRIANSKE MÚZY (La Gioia, Close Harmony Friends, Itcho Pčelára Jamestown, Katarzia, Bijou Terrier a ďalší).

V nedeľu 5. júla o 10.00 h sa na Svätoplukovom námestí začne Cyrilo-metodská národná púť. Hlavným celebrantom bude arcibiskup J. E. Mario Giordano, apoštolský nuncius na Slovensku. Nedeľňajší večerný program zakončí vystúpenie SĽUK-u s hudobno-tanečným programom Krížom – krížom.

Miesto: -
Dátum: 03.07.2015 - 14:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu